"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

Βασικό στέλεχος της Εθνικής Μαθηματικής Ομάδας Νέων ο Δημήτρης Λώλας

lafarm

Σχετικά άρθρα

LOLIS

Το περασμένο Σάββατο, 4 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο τελικός Προκριματικός Διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από έξι βασικά μέλη για τους μαθητές των γυμνασίων και από επίσης έξι βασικά μέλη για τους μαθητές των λυκείων. Αυτές, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, στους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Ο Δημήτρης Λώλας, μαθητής της Β΄ γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, κατόπιν της τελικής κατάταξης που ανακοινώθηκε σήμερα, από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), είναι ο πρώτος μαθητής της βασικής εξάδας η οποία στελεχώνετε από μαθητές των γυμνασίων όλης της χώρας. Συναγωνίστηκε στην 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα αλλά και στον πρόσφατο Προκριματικό Διαγωνισμό που έγιναν στην Αθήνα, στα ίδια μαθηματικά προβλήματα και ασκήσεις με μαθητές έως και μια χρονιά μεγαλύτερους.
Τον ερχόμενο Ιούνιο, ο Δημήτρης Λώλας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, αλλά και το νομό Τρικάλων, στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Junior Balkan Mathematical Olympiad, JBMO 2015) που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας.
Από την πόλη μας, στον Προκριματικό Διαγωνισμό του περασμένου Σαββάτου συμμετείχαν ακόμη ο Βασίλης Τσεπέλε και ο Κίμωνας Τσιλιώνης, που είχαν λάβει αντίστοιχα, χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, στην 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Ο Στέλιος Αμπράζης, πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ, επισήμανε: «Μαθητές του τόπου μας εξακολουθούν και στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών της χώρας μας, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων ετών. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Δημήτρη Λώλα και την οικογένειά του για την σημερινή, πολύ σημαντική επιτυχία του. Είναι ο πρώτος των πρώτων στους μαθητές των γυμνασίων. Του ευχόμαστε υγεία και κατάκτηση των επερχόμενων στόχων του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης