Βενιζέλος προς Σαμαρά: Ανήθικη ενέργεια η μετεγγραφή της Άντζελας Reviewed by Momizat on . Επιστολή σε έντονο ύφος διαμαρτυρίας και με επικριτικούς τόνους, που προϊδεάζουν για σκληρή προεκλογική αντιπαράθεση συνολικότερα πλέον, έστειλε σήμερα στον πρω Επιστολή σε έντονο ύφος διαμαρτυρίας και με επικριτικούς τόνους, που προϊδεάζουν για σκληρή προεκλογική αντιπαράθεση συνολικότερα πλέον, έστειλε σήμερα στον πρω Rating: 0

Βενιζέλος προς Σαμαρά: Ανήθικη ενέργεια η μετεγγραφή της Άντζελας

Βενιζέλος προς Σαμαρά: Ανήθικη ενέργεια η μετεγγραφή της Άντζελας

Επιστολή σε έντονο ύφος διαμαρτυρίας και με επικριτικούς τόνους, που προϊδεάζουν για σκληρή προεκλογική αντιπαράθεση συνολικότερα πλέον, έστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση της μετακόμισης της Άντζελας Γκερέκου στη ΝΔ.

Εδώ το κείμενο της επιστολής

Αγαπητέ Αντώνη,

δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη

και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα.

Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.

Ευάγγελος Βενιζέλος

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει οργή και για τον κ. Σαμαρά και για την κυρία Γκερέκου. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει την κίνηση «ανεπίτρεπτη για τα πολιτικά ήθη» που παραβιάζει κάθε έννοια και κώδικα πολιτικής συμπεριφοράς, ειδικά όταν πρόκειται για δύο κόμματα που συνεργάζονται στην κυβέρνηση.

Από το επιτελείο του κ. Βενιζέλου μιλούν για «πρακτικές μαυρογιαλούρου, της δεκαετίας του 50 και του 60». Τονίζουν ότι όλα αυτά θυμίζουν την παλαιοδεξιά των χειρότερων εποχών.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι η κυρία Γκερέκου είναι υπουργός με πρόταση του Κινήματος και θα όφειλε τουλάχιστον, έστω και τώρα, να παραιτηθεί.

Κατά την εκτίμηση της Χαριλάου Τρικούπη η υπόθεση Γκερέκου φανερώνει ότι η στρατηγική του κ. Σαμαρά είναι να εξοντώσει το ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας να κερδίσει εκλογικά από την εξόντωση αυτή. Πιστεύουν όμως και κάτι άλλο, μετά την υπόθεση Γκερέκου: Ότι πίσω από την ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου κρύβεται η ΝΔ! Σημειώνουν ότι η κυρία Γκερέκου ήταν πάντα της επιρροής του πρώην πρωθυπουργού και ότι οι φήμες την έφεραν μέχρι την περασμένη Δευτέρα να εντάσσεται στο ΚΙΔΗΣΟ. Με αφορμή αυτό το θέμα επισημαίνουν ότι το κόμμα Παπανδρέου τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προφανώς με σκοπό να αποδομήσει το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Άντζελα Γκερέκου δήλωσε νωρίτερα σήμερα: «Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας» αναφέρει σε δήλωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο επί σειρά ετών βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, αρχικά με το ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια με τη ΔΗΜΑΡ και πλέον ανεξάρτητος φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή