Βιβλίο για τις επιγραφές του Άτραγα Reviewed by Momizat on .   Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας οργανώνεται παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο Corpus des Inscriptions d’Atrax en Pelasgiotide, (Σύνταγμα των επιγραφών   Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας οργανώνεται παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο Corpus des Inscriptions d’Atrax en Pelasgiotide, (Σύνταγμα των επιγραφών Rating: 0

Βιβλίο για τις επιγραφές του Άτραγα

Βιβλίο για τις επιγραφές του Άτραγα

 

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας οργανώνεται παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο Corpus des Inscriptions d’Atrax en Pelasgiotide, (Σύνταγμα των επιγραφών του Άτραγα στην Πελασγιώτιδα), πρόσφατη έκδοση της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών (2016).

To βιβλίο αποτελεί καρπό πολύχρονης ερευνητικής προσπάθειας γνωστών επιστημόνων υπό τη διεύθυνση του Αθανάσιου Τζιαφάλια, των Richard Bouchon, Laurence Darmezin, Jean-Claude Decourt, Bruno Helly και Gerard Lucas. Περιέχονται πάνω από 500 αρχαίες επιγραφές, που φυλάσσονται στις συλλογές της Λάρισας και των Τρικάλων.

Μετά από μια σύντομη περιγραφή των ερειπίων της αρχαίας πόλης του Άτραγα (σημ. Κάστρο), παρουσιάζονται φιλολογικές μαρτυρίες για την αρχαία πόλη, νομίσματα, αποφάσεις και άλλα δημόσια έγγραφα, καθώς επίσης θρησκευτικές και πολιτικές αφιερώσεις και απελευθερωτικοί κατάλογοι.

Περιέχεται επίσης μεγάλη σειρά Θεσσαλικών επιτυμβίων στηλών, από τον 6ο αι. π.Χ. μέχρι τον 2ο αι. μ.Χ., οι οποίες δείχνουν την πλούσια παραγωγή των τοπικών εργαστηρίων, που κατεργάζονταν το γνωστό μάρμαρο του Άτραγα.
Θα μιλήσουν ο Κώστας Σπανός, εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου και εκ των συγγραφέων ο Αθανάσιος Τζιαφάλιας, επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων και ο Bruno Helly.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, ώρα 6.30μ.μ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή