Βιβλιοπαρουσίαση: ” Η διαμόρφωση του νεώτερου Ελληνισμού ” του Γ. Καραμπελιά Reviewed by Momizat on .   Το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά αποτελεί μια επιστημονική απάντηση στην εθνομηδενιστική όπως ανέφερε-  ο συγγραφέας -  ιστοριογραφία. Στην εκδήλωση που   Το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά αποτελεί μια επιστημονική απάντηση στην εθνομηδενιστική όπως ανέφερε-  ο συγγραφέας -  ιστοριογραφία. Στην εκδήλωση που Rating: 0

Βιβλιοπαρουσίαση: ” Η διαμόρφωση του νεώτερου Ελληνισμού ” του Γ. Καραμπελιά

Βιβλιοπαρουσίαση: ” Η διαμόρφωση του νεώτερου Ελληνισμού ” του Γ. Καραμπελιά

 

Το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά αποτελεί μια επιστημονική απάντηση στην εθνομηδενιστική όπως ανέφερε-  ο συγγραφέας –  ιστοριογραφία. Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρέστησαν πολλοί Τρικαλινοί , πριν από τον συγγραφέα μίλησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου  και ο Πρόεδρος του Φ.Ι.Λ.ΟΣ  Δημήτρης Παπαβασιλείου ενώ τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κύρμπας.  Στην τοποθέτηση του ο Γιώργος Καραμπελιλας τόνισε  ότι  κατά την ύστερη μεταπολίτευση,  και ιδιαίτερα μετά το 2000, στα πλαίσια ενός μιμητικού και παρασιτικού «εξευρωπαϊσμού», που κατέρρευσε με πάταγο το 2009, επιχειρήθηκε μια σταδιακή αλλά καθολική αναθεώρηση της νεοελληνικής ιστορίας, η οποία συνεχίζεται και σήμερα με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Σύμφωνα με τον Γιώργο Καραμπελιά  “αφετηρία και θεμελιώδης επιδίωξη αυτής της νέας αφήγησης είναι η απόρριψη της συνέχειας του ελληνικού έθνους” . 

Σήμερα διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 21 – συνέχισε ο Γιώργος Καραμπελιάς –  αναζητώντας λύση στα αποπνικτικά αδιέξοδα, στα οποία  έχουμε περιπέσει, με ευθύνη του συνόλου του πολιτικού συστήματος, αλλά και των διανοουμένων και του πνευματικού κόσμου, είμαστε υποχρεωμένοι, ως έθνος, να ξανασκύψουμε στην ιστορία μας. Συρρικνωμένοι δημογραφικά και γεωγραφικά, κατεστραμμένοι οικονομικά, καταπτοημένοι,  δεν διαθέτουμε πλέον τίποτε άλλο που να μπορεί να μας δώσει μια βάση για να ξανασηκωθούμε, παρά την ιστορία μας, την μεγάλη ιστορική μας διαδρομή. Οι Έλληνες παραμένουν ένα μεγάλο ιστορικό έθνος. Αν αφαιρεθεί και αυτή η αίσθηση, τότε δεν έχουμε άλλη καταφυγή παρά την υποταγή και την ιστορική έκλειψη.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή