"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Βιωματικό εργαστήρι στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων: θέατρο και ποίηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ευκαιρία για μια θεατρική και εναλλακτική προσέγγιση της ποίησης είχαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, προσκλήθηκε στο σχολείο η φιλόλογος-θεατρολόγος κα. Τσιοτινού Αθανασία, η οποία έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφραστούν και να έρθουν σε επαφή με γνωστά ελληνικά ποιήματα, όχι όμως με τον «παραδοσιακό» και στερεότυπο τρόπο διδασκαλίας.

Τεχνικές θεάτρου πρακτικά εφαρμόσιμες, όπως παιχνίδια γνωριμίας, ασκήσεις συνενοχής, θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδι ρόλων, δραματοποίηση, αφήγηση με ταυτόχρονη αναπαράσταση και παντομίμα, υπό την εμψύχωση και καθοδήγηση της κας. Τσιοτινού, ενθάρρυναν την προσωπική και ομαδική έκφραση των παιδιών. Η βιωματική συμμετοχή και ο αυτοσχεδιασμός αποτέλεσαν μια διαφορετική και συνάμα γοητευτική προσέγγιση της ποίησης, που κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των μαθητών.

Η κα. Αθανασία Τσιοτινού σε συνεργασία με την φιλόλογο του σχολείου κα. Δώρα Φαλαγκάρα θα οργανώσουν από τη νέα σχολική χρονιά παρόμοια βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Τριπκάλων ευχαριστεί θερμά την κα. Τσιοτινού για την παρουσία της στο σχολείο και την δυνατότητα που έδωσε στους μαθητές να γνωρίσουν την ποίηση με μια εναλλακτική προσέγγιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης