“Βλακεία”, “ηλιθιότητα”, ο Ταμήλος και οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές… Reviewed by Momizat on . Αλγεινές εντυπώσεις άφησαν οι προχθεσινές δηλώσεις του Μιχάλη Ταμήλο, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, «ενημέρωσε» τους πολίτες ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγ Αλγεινές εντυπώσεις άφησαν οι προχθεσινές δηλώσεις του Μιχάλη Ταμήλο, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, «ενημέρωσε» τους πολίτες ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγ Rating: 0

“Βλακεία”, “ηλιθιότητα”, ο Ταμήλος και οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές…

“Βλακεία”, “ηλιθιότητα”, ο Ταμήλος και οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές…

Αλγεινές εντυπώσεις άφησαν οι προχθεσινές δηλώσεις του Μιχάλη Ταμήλο, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, «ενημέρωσε» τους πολίτες ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό και πως δεν χρειάζεται να έχουν πάντα ρεύμα.

Η ομάδα PES Activists του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, η οποία συνεργάζεται με την Ελιά, εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση κατά του βουλευτή της ΝΔ τονίζοντας ότι ο κ. Ταμήλος προσβάλλει ανθρώπινα δικαιώματα, κατακτήσεις, ανάγκες, αλλά και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόσταση.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι «Ο άνθρωπος που δε δεχόταν να συμμετέχει σε επιτροπές της Βουλής και να πληρώνεται μόνο μία φορά το μήνα, ενημερώνει τώρα τους πολίτες ότι δε χρειάζεται να έχουν πάντα ρεύμα», ενώ, αναφέρεται ότι η «τραγική συμπεριφορά του κ. Ταμήλου νομιμοποιεί κάποιους να κατεβάσουν τους διακόπτες».

Τέλος, η ομάδα PES υπενθυμίζει στον βουλευτή της ΝΔ την «κλασσική» ρήση του Αλμπερτ Αϊνστάιν πως « Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος».
Απάντηση στο θέμα, μιλώντας για ηλιθιότητα, έδωσε ο Μ. Ταμήλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της PES Activists:

«“Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Όποιος θέλει να πάει στο χωριό να ζήσει με λάμπα. Δε χρειάζεται να έχει πάντα ρεύμα” – Μιχάλης Ταμήλος (Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας)

Ο άνθρωπος που δε δεχόταν να συμμετέχει σε επιτροπές της Βουλής και να πληρώνεται μόνο μία φορά το μήνα, ενημερώνει τώρα τους πολίτες ότι δε χρειάζεται να έχουν πάντα ρεύμα. Η τραγική συμπεριφορά του κου Ταμήλου δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει καν το νόημα του νομοσχεδίου που συζητείται και εφόσον “δεν παθαίνουμε τίποτε χωρίς ρεύμα”, νομιμοποιεί κάποιους να κατεβάσουν τους διακόπτες.

Πολύ περισσότερο όμως, ο κος Ταμήλος προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης. Προσβάλλει τελικά τον ίδιο τον πυρήνα του Συντάγματος.

Οι PES Activists θεωρούν την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως υπέρτατη μορφή ακτιβισμού, αποδοκιμάζουν τις επικίνδυνες απόψεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και καλούν τον Πρωθυπουργό να τον ανακαλέσει στην τάξη.

Μιας και ο λόγος περί ηλεκτρισμού, υπενθυμίζουμε στον κο Ταμήλο τα λόγια ενός ανθρώπου που το μυαλό του έτρεχε με ταχύτητα φωτός.
“Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος” Άλμπερτ Αϊνστάιν».

 Η απάντηση Ταμήλου

Είναι θετική πρόκληση  να ασχολείται μαζί μου  η Ομάδα  PES Activists, του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σχολιάζοντας εξόχως προσβλητικά, μια φράση από πολιτική συζήτηση που έγινε σε εκπομπή του MEGA για το θέμα της ΔΕΗ.
Κάθε δημόσιο πρόσωπο, γνωρίζει  και αποδέχεται την κριτική για τις απόψεις που διατυπώνει σε κάθε θέμα.
Οι έξυπνοι άνθρωποι, μελετούν ολόκληρη την τοποθέτηση πριν εκφράσουν μία καλόπιστη κριτική.
Οι ηλίθιοι, αρκούνται στο να απομονώσουν μία φράση, για να διατυπώσουν μία κακόπιστη και προσβλητική ανακοίνωση.
Μιχάλης Ταμήλος
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Τρικάλων

Υστερόγραφο:
 Στο χωριό μου, την Κόρη Τρικάλων, αλλά και σε πάρα πολλά χωριά του νομού μας, το ηλεκτρικό ρεύμα ήρθε το 1974 , όταν ήμουν 17 ετών, αφού πλήρωσε κάθε σπίτι 12.000 δραχμές για την επέκταση του Δικτύου της ΔΕΗ.  Άραγε εμείς πώς μεγαλώσαμε;

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή