Βλαχογιάννης: Πότε θα προσληφθούν οι δόκιμοι πυροσβέστες; Reviewed by Momizat on . Ερώτηση κατέθεσε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ, από κοινού με ομάδα βουλευτών της ΝΔ, με θέμα « Ερώτηση κατέθεσε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ, από κοινού με ομάδα βουλευτών της ΝΔ, με θέμα « Rating: 0

Βλαχογιάννης: Πότε θα προσληφθούν οι δόκιμοι πυροσβέστες;

Βλαχογιάννης: Πότε θα προσληφθούν οι δόκιμοι πυροσβέστες;

Ερώτηση κατέθεσε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ, από κοινού με ομάδα βουλευτών της ΝΔ, με θέμα «Αμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων Δόκιμων Πυροσβε-στών»

Η παρέμβαση του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, αφορά τους 725 επιτυχόντες στην Προκήρυξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (57659 οικ. Φ 300.2/13-12-2011), των οποίων τα ονόματα δημοσιεύτηκαν και στο ΦΕΚ 1379/Γ/31-12-2012, και εκ των οποίων έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής μόνον οι 225.

Πρόκειται για διαγωνισμό, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και επίσης απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ.

Δεδομένου ότι οι πίνακες των διοριστέων ισχύουν για δύο χρόνια (κοντεύει να ολοκληρωθεί ο δεύτερος χρόνος) από την επίσημη ανακοίνωση της επιτυχίας τους, οι αδιόριστοι επιτυχόντες έχουν περιέλθει σε απόγνωση, καθώς έχουν οργανώσει το μέλλον τους με βάση την επίσημα ανακοινωθείσα επιτυχία τους.

Σημειώνεται ότι ο πίνακας των συγκεκριμένων επιτυχόντων, είχε επικυρωθεί πριν την απαγόρευση της πρόσληψης ενστόλων, οπότε οι εν λόγω προσλήψεις επιτρέπονται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος που ο αντιπυρικός μηχανισμός μας πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη επάρκεια, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα, ζητείται από τον Υπουργό, η άμεση πρόσληψη των δοκίμων πυροσβεστών, και μάλιστα να προταχθεί η πρακτική τους εκπαίδευση στην αντιπυρική προστασία, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να ενισχυθεί με 500 ακόμη μάχιμα μέλη.

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες, ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ είχε συνάντηση με τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία κύριο θέμα ήταν η οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου.

 

            Παραθέτουμε την ΕΡΩΤΗΣΗ, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 12 Μαϊου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

 

ΘΕΜΑ: «Αμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων Δόκιμων Πυροσβεστών»

 

Από τους 725 επιτυχόντες στην Προκήρυξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (57659 οικ. Φ 300.2/13-12-2011), των οποίων τα ονόματα δημοσιεύτηκαν και στο ΦΕΚ 1379/Γ/31-12-2012, έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής μόνον 225.

Για τους υπόλοιπους 500 η απόφαση για την πρόσληψή τους, παραμένει εκκρεμής. Οι πίνακες των διοριστέων ισχύουν για δύο χρόνια και, δεδομένου ότι έχουμε μπει ήδη στο δεύτερο έτος (που κι αυτό κοντεύει να τελειώσει) από την επίσημη ανακοίνωση της επιτυχίας τους, έχει κάνει αυτούς τους νέους ανθρώπους, να περιέλθουν σε απόγνωση, καθώς έχουν οργανώσει το μέλλον τους με βάση την επίσημα ανακοινωθείσα επιτυχία τους.

ΕΠΕΙΔΗ, σε μια σύγχρονη, ευνομούμενη χώρα, είναι αδιανόητο η Πολιτεία να προκηρύσσει διαγωνισμούς, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και επίσης απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ, να ανακοινώνει επιτυχόντες και στη συνέχεια τους περισσότερους από αυτούς να τους κρατά σε ομηρία.

ΕΠΕΙΔΗ, ναι μεν η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) απαγορεύει την πρόσληψη ένστολων, όμως, ο πίνακας των συγκεκριμένων επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών, είχε επικυρωθεί πριν την απαγόρευση που επιβάλει η συγκεκριμένη ΚΥΑ. Εξ αυτού δε του λόγου, υπάρχει πλέον έγκριση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την πρόσληψη των υπολοίπων 500 επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών.

ΕΠΕΙΔΗ, έχει ξεκινήσει η περίοδος που ο αντιπυρικός μηχανισμός μας πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη επάρκεια, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα, δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να στερούμαστε των υπηρεσιών ατόμων που προέρχονται από επίλεκτες μονάδες του στρατού μας. Συνεπώς, λογικό θα ήταν οι εκπαιδευμένοι αυτοί άνθρωποι, να προσληφθούν άμεσα και μάλιστα να προταχθεί η πρακτική τους εκπαίδευση στην αντιπυρική προστασία και, να ακολουθήσει η θεωρητική εκπαίδευσή τους, ώστε να έχουμε 500 ανθρώπους μάχιμους.

ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε δεδομένο ότι, την ηγεσία του Υπουργείου διακατέχει η ευαισθησία για την προστασία της χώρας από την πύρινη απειλή,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός

Αν προτίθεται -όπως έχει τη δυνατότητα- να προσλάβει άμεσα τους υπόλοιπους 500 επιτυχόντες, αποκαθιστώντας έτσι μια διαγραφόμενη κατάφωρη αδικία και, παράλληλα, θωρακίζοντας την αντιπυρική προστασία της χώρας. .

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Από το πολιτικό γραφείο

Αφήστε το σχόλιο σας