"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

“Βουλιάζει” από τουρίστες η Μαγνησία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παλιές, καλές εποχές θυμίζει η τουριστική εικόνα της Μαγνησίας, με τα ποσοστά πληρότητας να ξεπερνούν το 95%, αγγίζοντας το 100% σε πολλές περιπτώσεις, στην αιχμή της σεζόν. Στο ζενίθ η τουριστική κίνηση στη Μαγνησία λόγω Δεκαπενταύγουστου και για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, παίρνουν ανάσα εκατοντάδες επαγγελματίες.

Τα πρώτα χαμόγελα στην Σκιάθο μετά από πολλούς μήνες αγωνιώδους αναμονής, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκο Ευσταθίου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το ποσοστό πληρότητας στο νησί αγγίζει το 95%, είναι ικανοποιητική η εικόνα και εκτιμούμε ότι θα διατηρηθεί μέχρι τις 22 Αυγούστου».

Κοινή η προσδοκία και η ευχή να διατηρηθεί η ίδια εικόνα και τον Σεπτέμβριο, με τον πρόεδρο να εκτιμά ότι αν συνεχιστούν οι πτήσεις των Βρετανικών αεροπορικών εταιριών και οι αφίξεις των Αγγλων τουριστών, θα υπάρξει θετική εξέλιξη και στην συνέχεια. Στο νησί βρίσκονται πολλοί Ελληνες, Ρουμάνοι και Ιταλοί τουρίστες, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Ευσταθίου «βοήθησαν πολύ την τουριστική κίνηση τα δύο προγράμματα «Τουρισμός για όλους» και «Κοινωνικός τουρισμός».

Συγκρατημένα αισιόδοξος παραμένει, στο μεταξύ, ο πρόεδρος, εκτιμώντας ότι θα επιβεβαιωθεί τελικά το αισιόδοξο σενάριο που επικρατούσε από την αρχή της χρονιάς, ότι, δηλαδή, οι φετινοί τζίροι στον τουρισμό θα κυμανθούν στο 40% με 50% του 2019.

Στην χερσαία Μαγνησία

Την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση του Δεκαπενταύγουστου εξέφρασε, στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ξεπερνάει το 95% η πληρότητα στην περιοχή. « Αγαπημένος προορισμός το Πήλιο και ο Βόλος οπότε είμαστε γεμάτοι αυτές τις δέκα μέρες. Είναι αναμενόμενη η κίνηση της συγκεκριμένης περιόδου» είπε.

Ελληνες η πλειονότητα των τουριστών του Αυγούστου και όπως σχολίασε ο πρόεδρος «λειτούργησε πολύ καλά το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Πάρα πολλοί επέλεξαν το Πήλιο για κοινωνικό τουρισμό, όπου οι ξενοδόχοι προσφέρουν αυτό το προϊόν. Είναι μια σχέση αλληλένδετη με το κράτος. Το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους», αντίθετα, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη όπως πρέπει».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε αναμονή για τον Σεπτέμβριο, ενώ προσέθεσε ότι οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις, είναι δύσκολο να καλυφθούν.

Εξαιρετικά προβληματισμένη, την ίδια στιγμή, η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου, ανέφερε ότι «το Πήλιο είναι γεμάτο, αλλά τα τουριστικά γραφεία δεν έχουν την αναμενόμενη κίνηση. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τα προηγούμενα χρόνια».

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει η κ. Καμμένου, η κίνηση σε σύγκριση με το 2019 δεν είναι καλή, αλλά εμφανίζεται βελτιωμένη, ωστόσο, σε σύγκριση με το 2020. «Η χρονιά που διανύουμε είναι διεκπεραιωτική και είμαστε σε αναμονή για την επόμενη», σημείωσε.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Υψηλές πληρότητες και στην Σκόπελο, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ξενοδόχος Γιάννης Γιολδάσης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου, «τις σαράντα τελευταίες ημέρες κινούνται δυναμικά οι Ελληνες. Αν είχαμε και τους ξένους τουρίστες, Εγγλέζους και Σκανδιναβούς, θα μιλούσαμε για μια εξαιρετική χρονιά».

Τα ποσοστά πληρότητας ξεπερνούν το 98% στην Σκόπελο και αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι τις 24 Αυγούστου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα καταγραφεί κάθετη μείωση το αμέσως επόμενο διάστημα. «Μετά τις 29 Αυγούστου δεν ταξιδεύουν οι Ελληνες και οι ξένοι στους οποίους υπολογίζαμε πάντα, φέτος είναι ελάχιστοι» επεσήμανε ο κ. Γιολδάσης. Παρόλα ταύτα, παρατήρησε ότι «δουλέψαμε ανέλπιστα το τελευταίο διάστημα. Δεν το περιμέναμε ότι θα έχει τέτοια κίνηση και τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Βοηθούν τα προγράμματα της πολιτείας για τον κοινωνικό τουρισμό. Ολα αυτά είναι προς την θετική κατεύθυνση», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα χαρακτήρισε «αρκετά καλύτερη» την φετινή σεζόν έναντι της περσινής και εξέφρασε την πεποίθηση πως η αύξηση των πτήσεων εξωτερικού, που αναμένονται την επόμενη χρονιά, θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τους δείκτες του τουρισμού.

Μεγάλες πληρότητες

Πολύ υψηλά τα ποσοστά της πληρότητας στην γειτονική Αλόννησο, φθάνουν στο 100%, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος στο νησί και οι τουρίστες είναι ως επί το πλείστον Ελληνες και Βαλκάνιοι. Ο δήμαρχος εκτιμά ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 23 Αυγούστου, τουλάχιστον.

Η κίνηση του Σεπτεμβρίου θα βασιστεί, για μια ακόμη φορά, στον εισερχόμενο τουρισμό στο νησί, με το υποβρύχιο μουσείο της Περιστέρας να συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος για την κίνηση του Δεκαπενταύγουστου, ενώ τόνισε ότι αποτελεί τονωτική ένεση για το νησί και την τοπική οικονομία.

taxydromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης