«Βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου στον υδράργυρο από Δευτέρα Reviewed by Momizat on . «Βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου θα σημειώσει μέχρι τη Δευτέρα η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθώς τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιμένουν «Βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου θα σημειώσει μέχρι τη Δευτέρα η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθώς τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιμένουν Rating: 0

«Βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου στον υδράργυρο από Δευτέρα

«Βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου στον υδράργυρο από Δευτέρα

«Βουτιά» έως και 10 βαθμών Κελσίου θα σημειώσει μέχρι τη Δευτέρα η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθώς τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιμένουν να δείχνουν κακοκαιρία από κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook του Γιάννη Καλλιάνου «η αλλαγή στον καιρό θα γίνει αισθητή από το Σάββατο και τη βόρεια Ελλάδα ενώ το κρύο θα εξαπλωθεί ως το ξημέρωμα της Κυριακής και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας».

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

Τα νέα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν στην κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών -από τη Ρωσία και δια μέσω των ανατολικών Βαλκανίων- από το Σάββατο, πρώτα από τη βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ως το ξημέρωμα της Κυριακής.

Οι περιοχές που το κρύο θα είναι πιο έντονο θα είναι τα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα αλλά και το βόρειο Αιγαίο, δηλαδή όλες οι περιοχές που βρίσκονται ανατολικότερα της κορυφογραμμής της Πίνδου. Η θερμοκρασία από σήμερα έως και τη Δευτέρα θα πέσει σε αρκετά τμήματα κατά 10°C κατά μέσο όρο με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί ιδιαιτέρως χειμωνιάτικος.

Επίσης δεν διαφαίνονται μέχρι στιγμής ιδιαίτερα έντονες χιονοπτώσεις εξαιτίας της μη ύπαρξης αρκετής υγρασίας στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Βέβαια, ενδεχομένως να περιμένουμε και αλλαγές ως προς αυτή την παράμετρο διότι έχουμε ακόμη μπροστά μας 4-5 ημέρες με αποτέλεσμα να είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που ίσως να αλλάξει κάτι.

Ας μείνουμε προς το παρόν στο γεγονός ότι από το Σάββατο ο καιρός θα αλλάξει άρδην και από αύριο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς τις περιοχές χιονοπτώσεων, που ξαναλέω, δεν φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία να είναι είναι πολλές.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω την πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα έως και τη Δεύτερα για τις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας :

– Αθήνα : 14°C -> 5°C
– Θεσσαλονίκη : 13°C -> 5°C
– Πάτρα : 15°C -> 8°C
– Λάρισα : 14°C -> 4°C
– Ηράκλειο : 17°C -> 9°C

Για το πόσο θα διαρκέσει η ψυχρή εισβολή, αλλά και πόσο ή που τελικά θα χιονίσει (δεν φαίνεται όμως κάτι το αξιόλογο) θα σας ενημερώσω με επόμενες ανακοινώσεις.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή