"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

«Βούλιαξαν» στα χιόνια στο Πήλιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από χθες τη νύχτα χιονίζει ασταμάτητα στα ορεινά του Πηλίου και του Κεραμιδίου, με αποτέλεσμα από τα Χάνια μέχρι το Καράβωμα το χιόνι να έχει φτάσει σε ύψος το 1,5 μέτρο (!), ενώ προς Κεραμίδι, να φθάνει σχεδόν 1 μέτρο το νέο χιόνι, ενώ το χιόνι κατεβαίνει και ήδη το έχει στρώσει προς Δέλτα Νεοχωρίου, Μηλιές και Βυζίτσα. Στα ορεινά του Αλμυρού η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, καθώς το νέο χιόνι έφτασε σε ύψος τα 30 εκατοστά, ενώ δεν σημειώνονται χιονοπτώσεις στα νησιά των Σποράδων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, από χθες το βράδυ χιονίζει ακατάπαυστα στα ορεινά της Μαγνησίας, ενώ, αυτή την ώρα χιονίζει από το ύψος πάνω από την Πορταριά μέχρι τα Χάνια. Μάλιστα στο κομμάτι από Χάνια μέχρι Καράβωμα, το ύψος του νέου χιονιού φθάνει στο 1,5 μέτρο, ενώ χιονίζει και στο Ανατολικό και Κεντρικό Πήλιο (από τη Βυζίτσα και τις Μηλιές μέχρι το Δέλτα Νεοχωρίου).

Οι δρόμοι, παραμένουν ανοιχτοί, καθώς έξω βρίσκονται πολλά εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αλλά η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, νωρίς το βράδυ, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των αυτοκινήτων απαιτούνται από την Πορταριά και πάνω, προς Χάνια και όλο το Ανατολικό Πήλιο και από Βυζίτσα – Μηλιές, μέχρι σχεδόν την Αργαλαστή, που έχει στρωθεί το χιόνι στο δρόμο.

Στα ορεινά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η κατάσταση είναι επίσης δύσκολη, καθώς χιονίζει έντονα και προβλήματα υπάρχουν μετά τα Κανάλια, προς Κεραμίδι, όπου υπάρχει χιόνι ύψους ενός μέτρου περίπου.
Όσον αφορά στα ορεινά του Αλμυρού, η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς χιονίζει μεν, αλλά το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 30 εκατοστά του μέτρου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί όλη τη νύχτα (το βράδυ αναμένεται να επεκταθεί και στα πεδινά), ενώ η ίδια εικόνα θα σημειωθεί και αύριο Τετάρτη, που αναμένονται συννεφιές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και προς το τέλος της ημέρας θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 ως 06 οC στη Μαγνησία και -01 ως06 οC, στην πόλη του Βόλου.

Αρχική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης