Βρέθηκαν χρήματα για το κλειστό στο ΤΕΦΑΑ Reviewed by Momizat on . Χρήματα για την ολοκλήρωση εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο στις Καρυές Τρικάλων, απέσπασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας (στη φωτό, το κλειστό στο γήπεδο). Όπως ανακοί Χρήματα για την ολοκλήρωση εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο στις Καρυές Τρικάλων, απέσπασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας (στη φωτό, το κλειστό στο γήπεδο). Όπως ανακοί Rating: 0

Βρέθηκαν χρήματα για το κλειστό στο ΤΕΦΑΑ

Βρέθηκαν χρήματα για το κλειστό στο ΤΕΦΑΑ

Χρήματα για την ολοκλήρωση εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο στις Καρυές Τρικάλων, απέσπασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας (στη φωτό, το κλειστό στο γήπεδο).

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός “παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου, με την επιπλέον χρηματοδότηση 14.465.626,00 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα εξής αθλητικά κέντρα:

– Ανοικτό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας (προϋπολογισμός 4,5 εκατ. ευρώ)  εγγράφεται επιπλέον 1 εκατ. ευρώ

– Κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων (προϋπολογισμός 3,5 εκατ. ευρώ)  εγγράφονται επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ

– Κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων (προϋπολογισμός 7,4 εκατ. ευρώ)  εγγράφονται επιπλέον 7,4 εκατ. ευρώ

– Κλειστό γυμναστήριο Αλοννήσου (προϋπολογισμός 1,4 εκατ. ευρώ)  εγγράφεται επιπλέον 1,4 εκατ. ευρώ

– Κλειστό γυμναστήριο Αγριάς (προϋπολογισμός 790.000 ευρώ)  εγγράφονται επιπλέον 790.000 ευρώ

– Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε Γυμναστήρια της Θεσσαλίας εγγράφονται 300.000 ευρώ.

«Πρόκειται για έργα τα οποία λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης είτε προχωρούσαν πάρα πολύ αργά είτε είχαν απομείνει «κουφάρια» αποτελώντας εκτός των άλλων εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης και αισθητικής υποβάθμισης», τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και εξήγησε: «Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία και σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Γιαννούση, καταγράψαμε τα ημιτελή αθλητικά έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με συντονισμένες προσπάθειες εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι κι έτσι οριστικοποιήθηκε πρόγραμμα ολοκλήρωσης των ημιτελών αυτών έργων με προϋπολογισμό ύψους 14, 5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα τα οποία επανεκκινούν αμέσως έτσι ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Για το ανοικτό κολυμβητήριο της Λάρισας πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργασίες δεν σταμάτησαν ποτέ και μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί 4, 5 εκατ. ευρώ (τα 4 από την Περιφέρεια και 500.000 ευρώ από τον Δήμο Λαρισαίων). Το ίδιο συμβαίνει στην Αγριά αλλά και στην Αλόννησο, όπου οι εργασίες συνεχίζονται, ενώ στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα η επανεκκίνηση των έργων αναμένεται πλέον αμέσως».

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους δημάρχους Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανακούλη, Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα, Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλό και Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη, καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που έτρεξαν τις διαδικασίες και υπέβαλαν έγκαιρα τα τεχνικά δελτία. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας (και συγκεκριμένα την ΣΑΕΠ 117). Παράλληλα στον προϋπολογισμό των 14,4 εκατ. έχει εγγραφεί και κονδύλι 300.000 ευρώ για βελτιώσεις σε αθλητικά κέντρα έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι αγώνες.

«Έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας να βλέπουμε έργα να ξεκινούν κατόπιν να σταματούν και τα χρήματα του ελληνικού λαού να μένουν ανεκμετάλλευτα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ίδιος ο περιφερειάρχης έδωσαν μεγάλο αγώνα για τη συνέχιση αυτών των έργων. Έτσι σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο γίνεται πράξη η ολοκλήρωση αθλητικών έργων τα οποία είναι απαραίτητα για τους πολίτες», σημείωσε η κα Ρένα Καραλαριώτου.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας υπογράμμισε: «Μετά από συντονισμένα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Θεσσαλίας & Δήμος Τρικκαίων) προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Τρικκαίων, στο συνοικισμό των Καρυών. Με τη συμβολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Γιαννούση, εντάχθηκε το ποσό των 3.504.992 ευρώ, για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου. Ένα σημαντικό έργο για τη λειτουργία της Πόλης, του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη για την συμβολή του στο να προχωρήσει το έργο».

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή