"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.5 C
Trikala

Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 2022 απένειμε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Εβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο θεσμός αποσκοπεί στην επιβράβευση πρωτοβουλιών και ιδεών με στόχο την εξωστρέφεια και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου ο πολίτης να εξυπηρετείται από ένα κράτος πιο φιλικό και λιγότερο γραφειοκρατικό.

Ειδικότερα, μέσω του θεσμού αναδεικνύονται αποτελεσματικές, καινοτόμες και πρωτοπόρες διαδικασίες ψηφιοποίησης και απλούστευσης των διοικητικών λειτουργιών, καθώς και δράσεις που υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Οι διακρίσεις απονέμονται σε στελέχη του Ελληνικού Δημοσίου, σε εκπροσώπους φορέων και λειτουργούς οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ή έχουν εφαρμόσει, συλλογικά ή μεμονωμένα καινοτόμες και πρωτοπόρες εφαρμογές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης και τη βελτίωση του διοικητικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, «Ο θεσμός των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντικατοπτρίζει τη φωτεινή πλευρά του Δημοσίου και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα ψηφιακή και αποτελεσματική Ελλάδα. Άλλωστε, η ψηφιοποίηση και η απλούστευση της καθημερινότητάς μας, είναι μονόδρομος προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς του. Και στον τομέα αυτό έγινε τα προηγούμενα χρόνια, εξαιρετική δουλειά από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και την ομάδα του. Στη δεύτερη αυτή γιορτή της Δημόσιας Διοίκησης, θα ευχηθώ κάτι ανατρεπτικό: σε μερικά χρόνια το βραβεία αυτά να μην υπάρχουν, να έχουν μετασχηματιστεί σε κάτι μεγαλύτερο, γιατί το ψηφιακό κράτος θα είναι η αυτονόητη καθημερινότητά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης