ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ “ΑΡΓΩ” ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. Reviewed by Momizat on . Το βραβείο «καλύτερου ντοκιμαντέρ» κατέκτησε το ντοκιμαντέρ για την Αργώ στο 9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Ο λόγος για το ντοκιμαντέρ Το βραβείο «καλύτερου ντοκιμαντέρ» κατέκτησε το ντοκιμαντέρ για την Αργώ στο 9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Ο λόγος για το ντοκιμαντέρ Rating: 0

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ “ΑΡΓΩ” ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ “ΑΡΓΩ” ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

Το βραβείο «καλύτερου ντοκιμαντέρ» κατέκτησε το ντοκιμαντέρ για την Αργώ στο 9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο.
Ο λόγος για το ντοκιμαντέρ “Argo Navis” των Σουζάνε Μπάουζινγκερ, Στέλιου Ευσταθόπουλου που αποτελεί μια ελληνογερμανική συμπαραγωγή η οποία αναφέρεται στην ανακατασκευή μιας προϊστορικής πεντηκοντόρου, όπως ήταν η μυθική Αργώ, στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος πειραματικής ναυτικής αρχαιολογίας.
Στο ντοκιμαντέρ «Argo Navis» εκτυλίσσεται μια σύγχρονη αργοναυτική εκστρατεία, όπου 74 εθελοντές κωπηλάτες πρέπει να διανύσουν απόσταση 1.200 μιλίων με μια ανακατασκευασμένη προϊστορική πεντηκόντορο, όπως η μυθική Αργώ. Δέκα χιλιάδες κουπιές την ημέρα χρειάζεται να κάνουν οι κωπηλάτες, για να φτάσουν από τον Βόλο στην αρχαία Κολχίδα. Ένα ταξίδι 1.200 μιλίων που πρέπει να ολοκληρωθεί σε 60 ημέρες.
Το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεται το «Argo Navis” ξεκίνησε το 2003 από την επιστημονική ομάδα ΝΑΥΔΟΜΟΣ.
Το βραβείο αυτό είναι το δεύτερο που κατακτά το «Αrgo Navis» μετά το βραβείο κοινού κέρδισε στο 18ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή