Βραζιλία: Κατέρρευσε φράγμα σε ορυχείο – Τουλάχιστον 200 αγνοούμενοι Reviewed by Momizat on . Δραματικές διασώσεις με ελικόπτερο – Έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής δεκάδες άτομα που είχαν παγιδευτεί στη λάσπη – Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αναφορά για νεκρού Δραματικές διασώσεις με ελικόπτερο – Έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής δεκάδες άτομα που είχαν παγιδευτεί στη λάσπη – Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αναφορά για νεκρού Rating: 0

Βραζιλία: Κατέρρευσε φράγμα σε ορυχείο – Τουλάχιστον 200 αγνοούμενοι

Βραζιλία: Κατέρρευσε φράγμα σε ορυχείο – Τουλάχιστον 200 αγνοούμενοι

Δραματικές διασώσεις με ελικόπτερο – Έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής δεκάδες άτομα που είχαν παγιδευτεί στη λάσπη – Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αναφορά για νεκρούς – Εκκενώνονται σπίτια

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός φράγματος τελμάτων σε ορυχείο σιδήρου και χρυσού που ανήκει στην εταιρεία Vale SA, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Βραζιλίας.
Οι πυροσβέστες έχουν διασώσει μέχρι στιγμής δεκάδες άτομα που είχαν παγιδευτεί στη λάσπη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.

Η εταιρεία και οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα τέλματα που διέρρευσαν από το ορυχείο Κορέζο ντε Φεϊζάο εξαπλώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκονταν τα κτίρια των διοικητικών υπηρεσιών του ορυχείου αλλά και στην τοπική κοινότητα Βίλα Φορτέκο, κοντά στην πόλη Μπρουμαντίνιου της πολιτείας Μίνας Ζεράις.

Σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος Ibama, το φράγμα αυτό περιείχε 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα τελμάτων, ποσότητα πολύ μικρότερη από τα 50 εκατ. κυβικά μέτρα που ήταν αποθηκευμένα στο Σαμάρκο Φουντάο.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της πόλης Μπρουμαντίνιου, η οποία απέχει 10 χιλιόμετρα από το φράγμα, ανέφερε ότι οι αρχές εκκενώνουν σπίτια που βρίσκονται κοντά σε έναν ποταμό, όμως διευκρίνισε ότι η λάσπη δεν έχει φτάσει ακόμη εκεί.

Το Ινστιτούτο Ινχοτίμ, ένα ανοιχτό μουσείο σύγχρονης τέχνης που βρίσκεται σε ένα πάρκο, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το ορυχείο, απομάκρυνε τους επισκέπτες και έκλεισε τις πύλες του, για προληπτικούς λόγους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή