"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

«Βρε βρε καλώς την πρώτη ανεμογεννήτρια »

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφοντας από το Καστράκι Καλαμπάκας στα Γιάννενα, στο ύψος του Μαλακασίου και από το σημείο που ξεκινά η πρόσβαση για την Εγνατία, έριξα το βλέμμα μου στα καταπράσινα βουνά που ορθώνονται μπροστά.

Τοποθεσίες που το βλέμμα σου χορταίνει πράσινο και μακαρίζεις την τύχη σου που γεννήθηκες σε τούτα τα μέρη.

Σήμερα με περίμενε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Στον εν μέρει ορατό από εκεί αυχένα της Κατάρας δέσποζε περιστρεφόμενη μια τεράστια ανεμογεννήτρια. Το ανάγλυφο του εδάφους είναι τέτοιο που σου έδινε την αίσθηση ότι στα 100-200 μέτρα θα ακουμπήσεις την κολόνα της.

Ώσπου να συνειδητοποιήσω πότε, πως και από που ξεφύτρωσε αυτή βρισκόμουν ήδη στην Εγνατία. Έτσι δεν είχα την ευχέρεια να την φωτογραφήσω σε όλη της την «μεγαλοπρέπεια».

Στα διόδια του Μαλακασίου αν και προσπάθησα να την φωτογραφίσω, η ορατότητα ήταν μικρή, εγώ λίγο «ατζαμής», μου προέκυψε βασικά το καταπράσινο τοπίο.

Αν δεν απατώμαι η ανεμογεννήτρια βρίσκεται στο σημείο που δείχνει το βέλος. Ρωτώντας την υπάλληλο στα διόδια μου είπε ότι από όσα άκουσε είναι η πρώτη που τοποθετήθηκε και σύντομα θα τοποθετηθούν και άλλες.

Τα ερωτήματα πολλά και οι ευθύνες τεράστιες:

 Επειδή στον αυχένα της Κατάρας βρίσκονται τα διοικητικά όρια των περιφερειακών ενοτήτων Τρικάλων και Ιωαννίνων μπορεί να μας ενημερώσει η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου σε ποια περιφερειακή ενότητα εγκαταστάθηκε η εν λόγω ανεμογεννήτρια;

 Ήταν σε γνώση της η συγκεκριμένη ενέργεια και αν ναι ποια ήταν η στάση της;

 Η έλλειψη ορατότητας από το Μέτσοβο-προς το παρόν- μήπως μείωσε και τα αντανακλαστικά αντίδρασης;

 Ποιος είναι ο φορέας υλοποίησης αυτής της «εγκληματικής» επένδυσης;

Κύριοι της Περιφερειακής Αρχής: Αυτό δεν συνιστά ανάπτυξη αλλά χυδαία υποταγή σε αχόρταγα οικονομικά συμφέροντα. Οι ευθύνες σας είναι τεράστιες, συλλογικές αλλά και ατομικές, του κάθε Περιφερειακού Συμβούλου της πλειοψηφίας του τωρινού και του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβούλου για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του τόπου.

Δεν διαθέτετε καν το ηθικό δικαίωμα να επικαλεστείτε ότι δεν γνωρίζατε.

Σας τα είχαμε επισημάνει έγκαιρα όλα αυτά.

Βασίλης Τσίκαρης

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης