"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Βροντερό παρόν του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων στον Μαραθώνιο του Βερολίνου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χρυσή σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου μας αποτέλεσε η συμμετοχή 9 δρομέων μας στον παγκόσμιας φήμης μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο συγκεκριμένος αγώνας συγκαταλέγεται στους 6 κορυφαίους Μαραθώνιους του κόσμου μαζί με αυτούς της Νέας Υόρκης,του Σικάγου,του Τόκιου ,του Λονδίνου και της Βοστώνης .Το μέγεθος του αγώνα αποδεικνύει  και η μεγάλη συμμετοχή καθώς τερμάτισαν σχεδόν σαράντα χιλιάδες δρομείς  από 100 και πλέον χώρες , ανάμεσά τους και 68 Έλληνες !

Η εντυπωσιακή εκκίνηση του αγώνα έγινε από την κεντρική λεωφόρο Unter de Lieden .Η διαδρομή ήταν όλη εντός της πόλης και κάθε 3 χλμ. υπήρχε παροχή νερού και ισοτονικών. Οι δρομείς διέσχισαν περιοχές του Ανατολικού και του Δυτικού Βερολίνου και τερμάτισαν περνώντας κάτω από το σήμα κατατεθέν της πόλης ,την πύλη του Βραδεμβούργου , σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα από τους χιλιάδες θεατές που συμμετείχαν και αυτοί στην αθλητική γιορτή.

Η άψογη διοργάνωση, όπως επίσης και ο ενθουσιασμός των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων του Βερολίνου  καθ’όλη την διάρκεια της διαδρομής που επευφημούσαν τους αθλητές και τους εμψύχωναν , βοήθησαν στην πραγματοποίηση ενός αγώνα που πραγματικά θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη όλων των συναγωνισθέντων, ιδιαίτερα των ξένων!

Στα αποτελέσματα  , το βαρύ τερέν και η υγρασία που επικρατούσαν δεν επέτρεψαν στους elite δρομείς να πετύχουν παγκόσμιο ρεκόρ. Στην κούρσα που  χαρακτηρίστηκε και ως «αγώνας του αιώνα»  νικητής αναδείχθηκε ο Kepchoge με 2:03:32 καθώς επικράτησε των 2 άλλων φαβορί ,των Kenisa Bekele και Wilson Kipsang που δεν άντεξαν τον γρήγορο ρυθμό και εγκατέλειψαν. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Cherono με 2:20:53.

Από τις μεγαλύτερες αποστολές του Συλλόγου μας στο εξωτερικό

Οι εννέα συμμετοχές στον Μαραθωνίου του Βερολινού αποτελεί  μία από τις μεγαλύτερες αποστολές που έχει πραγματοποιήσει ο Σύλλογός μας στο εξωτερικό. Μάλιστα μαζί με τους συνοδούς των αθλητών , ανάμεσα τους και ο ταμίας του Συλλόγου μας  Κώστας Τζίκας , η αποστολή πλησίασε τα 20 μελή !Οι δρομείς μας, που προετοιμάστηκαν κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς όλο το καλοκαίρι επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίας, στάθηκαν στην εκκίνηση και τερμάτισαν όλοι!

Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο νεαρότερος της παρέας ο Δημήτρης Μουχάκης που με επίδοση 3:15:17 τερμάτισε 5ος Έλληνας δρομέας!Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους Γιάννη Τσιάντα και Νίκο Οικονομίδη καθώς και στους μεγαλύτερους της παρέας, τον Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Χαράλαμπο Μπουλοβάνα που τρέξανε όλη την απόσταση των 42,195 μέτρων μαζί και τερμάτισαν χέρι-χέρι δείχνοντας το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθε» !

Δείτε τα αποτελέσματα των δρομέων μας:

Mouchakis, Dimitrios (GRE) 03:15:17

Tsiantas, Ioannis (GRE) 03:27:24

Oikonomidis, Nikolaos (GRE) 03:27:24

Theodosiou, Alexandros (GRE) 03:36:52

Giontzis, Byron (GRE) 03:40:46

Mokkas, Ioannis (GRE) 04:00:25

Papanikolaou, Vasileios (GRE) 04:30:19

Boulovanas, Charalambos (GRE) 04:55:52

Papageorgiou, Vasileios (GRE) 04:55:52

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΜΑΣ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης