“Βροχή” πλέον οι επίσημες δηλώσεις συμπαράστασης στις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων (upd) Reviewed by Momizat on . Για πρώτη φορά, το θέμα που ανέδειξε η trikkipress.gr αναφορικά με τις επί εξάμηνο απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων, γίνεται αντικείμενο δήλωσης. Για πρώτη φορά, το θέμα που ανέδειξε η trikkipress.gr αναφορικά με τις επί εξάμηνο απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων, γίνεται αντικείμενο δήλωσης. Rating: 0

“Βροχή” πλέον οι επίσημες δηλώσεις συμπαράστασης στις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων (upd)

“Βροχή” πλέον οι επίσημες δηλώσεις συμπαράστασης στις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων (upd)

Για πρώτη φορά, το θέμα που ανέδειξε η trikkipress.gr αναφορικά με τις επί εξάμηνο απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων, γίνεται αντικείμενο δήλωσης. Μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης συγκεκριμένα, η οποία εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον «δίκαιο αγώνα των καθαριστριών»

Αναμένουμε, εάν και άλλες οργανώσεις αλλά κυρίως, φορείς, δηλώσουν και κάνουν κάτι για το θέμα. Το οποίο δεν αφορά μόνο τις συγκεκριμένες εργαζόμενες, αλλά, ουσιαστικά πάρα πολλούς εργαζόμενους στο νομό μας.

 

Η δήλωση

 

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων!

 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Η απλήρωτη εργασία έγινε καθεστώς. Πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, είτε πληρώνονται έναντι ή και σε είδος.

Με αφορμή την κρίση οι εργοδοσία αφήνει για πολλούς μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων βρίσκονται και οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίες με διάφορες μορφές και τρόπους διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους: να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ημερομίσθια τα οποία ο εργολάβος τους καθυστερεί για πολλούς μήνες!

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας το οποίο έχει γενικευτεί με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους.

Καταδικάζουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων που αφήνει να διαιωνίζεται αυτό το καθεστώς.

Καταδικάζουμε τον υπεργολάβο στην καθαριότητα, που αφήνει απλήρωτες τις εργαζόμενες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη δουλειά, αλλά και στην υγεία, έβαλε τους εργολάβους και υπεργολάβους σε μια σειρά υπηρεσίες του Νοσοκομείου (καθαριότητα, φαγητό), με τα αποτελέσματα που βλέπουμε.

Τασσόμαστε αποφασιστική με την εργατική πλευρά και απαιτούμαι:

–         Την άμεση καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων των καθαριστριών από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων και παρακράτηση του ποσού από τον υπεργολάβο.

–         Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και υπεργολαβιών αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών και ιδρυμάτων

–         Άμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το Νοσοκομείο Τρικάλων, και σε όλα τα ιδρύματα, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας

-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα

-Δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια- περίθαλψη-παιδεία για την εργατική τάξη και το λαό

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση: οι απειλές για απόλυση όσων διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αν πραγματοποιηθούν, θα βρουν μπροστά τους το σύνολο των εργαζομένων και θα γυρίσουν μπούμερανγκ.

 

Τρίκαλα 26/7/2014

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

 

Ακολούθησε το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων:

 

Για άλλη μια φορά  ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει με εργολαβία το έργο της καθαριότητας του Νοσοκομείου αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους  επί μήνες εξαθλιώνοντας τους  στο βωμό της κερδοσκοπίας.

Άτομα που εργάζονται καθημερινά σε ιδιαίτερα κακές και επικίνδυνες συνθήκες δεν πληρώνονται ούτε καν τον μισθό πείνας με τον οποίο είχαν συμφωνήσει για να καλύψουν στοιχειωδώς τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Με τον φόβο και την απειλή της απόλυσης δεν διεκδικούσαν μέχρι τώρα τα αναφαίρετα δικαιώματα τους, όπως είναι αυτό της πληρωμής της εργασίας τους με αποτέλεσμα η στυγνή εκμετάλλευση να παρατείνεται.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι παρασιτικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των καθαριστριών και απαιτεί την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων των καθαριστριών.

Και δεσμευεται να καταργήσει στην πράξη το σύγχρονο καθεστώς εκμετάλλευσης των εργαζόμενων θέτοντας ξανά ως βάση την σταθερή και αξιοπρεπή εργασία με πληρη εργασιακά δικαιώματα.

 

Και η παράταξη ΜΕΤΑ (συγκροτήθηκε ως μετωπικό σχήμα από στελέχη κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ)

Η Συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ Τρικάλων καταδικάζει τον εμπαιγμό των απλήρωτων εδώ και μήνες καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων από τον ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας.

Η προσπάθεια φίμωσης όσο και τρομοκράτησης των απλήρωτων εργαζομένων στην καθαριότητα του ΓΝΤ θα πέσουν στο κενό

Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που εφαρμόζεται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με την αλλαγή και την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων  απαξιώνοντας την εργασία έχει μετατρέψει τον ευαίσθητο χώρο της υγείας σε κέντρο παρασιτικού πλουτισμού μεγαλοεργολάβων.

Όταν η εργασία μετατρέπεται σε απασχόληση και η απασχόληση μετατρέπεται σε σύγχρονο δουλεμπόριο χωρίς εργασιακά δικαιώματα με μισθό που δεν αρκεί ούτε για τις στοιχειώδης βιοποριστικές ανάγκες η αντίσταση των εργαζομένων είναι απόλυτα επιβεβλημένη.

Η Συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ Τρικάλων δεν συμπαραστέκεται απλά στον δίκαιο του αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων αλλά είναι εκείνη η δύναμη που μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανέργους του Νομού Τρικάλων θα ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες αυτές πολιτικές όσο και αυτούς που τις υπηρετούν!

Και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

                      

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων.  Ο  αγώνας τους φανερώνει για άλλη μια φορά το ρόλο των ιδιωτικών συνεργείων στο χώρο της υγείας.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους και απέναντι σε κάθε είδους τρομοκράτηση, εκφοβισμό, απόλυση.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία, τα συνδικάτα να πάρουν ΘΕΣΗ  για το ζήτημα ΤΩΡΑ…

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ…

Ανακοίνωση

του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων για τις απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων

 

Συνάδερφοι-ισες εργαζόμενοι,

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίες με διάφορες μορφές και τρόπους διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους: να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ημερομίσθια τα οποία ο εργολάβος τους καθυστερεί για μήνες!

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας το οποίο έχει γενικευτεί με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους.

Καταδικάζουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων που αφήνει να διαιωνίζεται αυτό το καθεστώς.

Καταδικάζουμε τον υπεργολάβο στην καθαριότητα, που αφήνει απλήρωτες τις εργαζόμενες του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη δουλειά, αλλά και στην υγεία, έβαλε τους εργολάβους και υπεργολάβους σε μια σειρά υπηρεσίες του Νοσοκομείου (καθαριότητα, φαγητό), με τα αποτελέσματα που βλέπουμε.

Ως Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, εργαζόμενοι και εμείς στο ίδιο καθεστώς αβεβαιότητας όσον αφορά στην καταβολή των μισθών μας, των εργασιακών σχέσεων, την ανασφάλεια, κλπ,  απαιτούμε:

–  Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των καθαριστριών από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων και παρακράτηση του ποσού από τον υπεργολάβο.

– Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και υπεργολαβιών αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών και  ιδρυμάτων

–  Άμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το Νοσοκομείο Τρικάλων, και σε όλα τα ιδρύματα, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, όχι με συνθήκες γαλέρας

-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα

–   Δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια- περίθαλψη-παιδεία για την εργατική τάξη και το λαό

 

Τρίκαλα 27 Ιούλη 2014

Το ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή