Βόθρος πατριαρχίας, ένα κάθαρμα, ένας τέλειος γάμος… Reviewed by Momizat on . του Κώστα Κωστούλα Έχω χάσει το μέτρημα με τις γυναικοκτονίες και τα περιστατικά έμφυλης βίας στην Ελλάδα. Όλοι ξέρετε σίγουρα γυναίκες που είναι σε κακοποιητικ του Κώστα Κωστούλα Έχω χάσει το μέτρημα με τις γυναικοκτονίες και τα περιστατικά έμφυλης βίας στην Ελλάδα. Όλοι ξέρετε σίγουρα γυναίκες που είναι σε κακοποιητικ Rating: 0

Βόθρος πατριαρχίας, ένα κάθαρμα, ένας τέλειος γάμος…

Βόθρος πατριαρχίας, ένα κάθαρμα, ένας τέλειος γάμος…

του Κώστα Κωστούλα

Έχω χάσει το μέτρημα με τις γυναικοκτονίες και τα περιστατικά έμφυλης βίας στην Ελλάδα.

Όλοι ξέρετε σίγουρα γυναίκες που είναι σε κακοποιητικές σχέσεις και γάμους.

Μια μάνα 20 χρoνών δολοφονήθηκε δίπλα στο βρέφος της. Ένα ανθρωποειδές σκοτώνει την γυναίκα του και στη συνέχεια βάζει το μωρό τους δίπλα στο πτώμα. Φρίκη για ένα τόσο στυγερό έγκλημα.

Η Caroline βρήκε τη δύναμη και αποφάσισε να φύγει όπως αποδεικνύεται από τα SMS που στάλθηκαν. Η νεαρή γυναίκα από τα 15 υπέστη χειριστική συμπεριφορά από τον σύζυγο και μετέπειτα δολοφόνο της.

Μάλιστα την πήγε σε μια δήθεν ψυχολόγο για να της πει πόσο οι άλλοι ζηλεύουν την ευτυχία της πάντα παρουσία του συζύγου.

Η αστυνομία φαίνεται ότι δούλεψε μεθοδικά, έδεσε την υπόθεση και συνέλαβε τον δράστη.

Πλέον η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει τα ηνία για μία υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία μας όσο λίγες.

Οι γυναικοκτονίες συνεχίζονται όσο η ιδιοκτησιακή αντίληψη πάνω στα γυναικεία σώματα παραμένει, όσο ο φεμινισμός και τα ίσα δικαιώματα εξακολουθούν να μην είναι σεβαστά στην Ελλάδα.

Να διεκδικούμε για τις κοινωνίες μας. Γιατί κανείς δεν είναι κτήμα κανενός.

«Υποπτεύομαι βαθύτατα όσους διαφημίζουν την ευτυχία τους» είχε πει κάποτε η Μαλβίνα Κάραλη.

Σχόλια (1)

 • Γυναικοκτόνος ή συζυγοκτόνος

  Σωστός ο όρος “γυναικοκτονία”, μήπως όμως θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε καλύτερα τον όρο συζυγοκτονία;
  Το λέω γιατί εκείνο που θα έπρεπε να τονίζεται κατά τη γνώμη μου, αλλά και κατά τη γνώμη πολλών άλλων είναι η σχέση που υπήρχε μεταξύ θύτη και θύματος και όχι το φύλο.
  Εξάλλου εκεί συνίσταται και το πρόβλημα που πρέπει να εστιάσουμε, στο ότι κάποια πολύ άσχημα περιστατικά συμβαίνουν εντός της σχέσης (εντός του γάμου) η οποία είναι και αυτή είναι που συνήθως εγκλωβίζει τα θύματα και δεν τα επιτρέπει να ξεφύγουν απ’ το πρόβλημα.
  Το φύλο δεν είναι το πρόβλημα καθώς εκείνος που ασχημονεί, καταπιέζει και βιαιοπραγεί κατά του συντρόφου του μπορεί κάλλιστα -και αυτό βέβαια συμβαίνει- να είναι είτε ο άνδρας, είτε σπανιότερα βέβαια αλλά συμβαίνει, η γυναίκα.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή