"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Βόλος: Αμερικανική απόβαση… στο Στεφανοβίκειο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αμερικανική «απόβαση»… στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβικείου ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, άμεσα αναμένεται να προσγειωθούν στο Στεφανοβίκειο και θα σταθμεύουν στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού 40 αμερικανικά ελικόπτερα τύπου Apache και Black Hawk. Σε πρώτη φάση θα συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση στον Όλυμπο και αργότερα σε κοινές ασκήσεις του ΝΑΤΟ και άλλες στρατιωτικές δράσεις. Η συντήρησή τους θα γίνεται στην 1η ΤΑΞΑΣ.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η Μαγνησία θα ωφεληθεί, καθώς αναμένονται στην περιοχή οι οικογένειες περίπου 350 Αμερικανών στρατιωτικών που θα διαμείνουν στον Βόλο όπως είπε και επιχείρησε να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις», υποστηρίζοντας ότι δεν θα δημιουργηθούν νέες βάσεις, απλώς στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθούν οι βάσεις από τις ΗΠΑ.

«Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι βάσεις του θανάτου. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της χώρας. Είμαστε στο ΝΑΤΟ, άρα δεν μιλάμε για βάσεις που έρχονται να υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία», είπε ο ΥΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται, πως όταν πριν από λίγες μέρες, για πρώτη φορά είδε το φως της δημοσιότητας η πρόταση που έκανε ο κ. Καμμένος επί αμερικανικού εδάφους στον Αμερικανό ομόλογό του, για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων σε πόλεις, όπως ο Βόλος, η Λάρισα, η Αλεξανδρούπολη και η Κάρπαθος, η κυβέρνηση δεν προέβη σε κανέναν επίσημο σχολιασμό. Αντιθέτως, έσπευσε μόνο να «αδειάσει» τον κ. Καμμένο για το Plan B για το Σκοπιανό, για το οποίο η αναφορά έγινε στην ίδια συνάντηση στην οποία τέθηκε και το θέμα των νέων στρατιωτικών βάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης