"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Βόλος: Ο Αλέξης Τσίπρας σνόμπαρε τον Αχιλλέα Μπέο και δεν θα τον συναντήσει- Τον είχε αποκαλέσει “κοπρίτη”…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο τον Βόλο, απευθύνει ο Αχιλλέας Μπέος, μετά τα όσα δήλωσε στο TRT ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε γιατί στο πρόγραμμά του δεν υπάρχει συνάντηση με τον Δημοτική Αρχή της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει ότι ουδέποτε προχώρησε σε ενέργειες που θα μπορούσαν να εκτιμηθούν ως υπαίτιες ενός αρνητικού κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών, εκφράζοντας ωστόσο παράπονα για την αντιμετώπισή του την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό TRT που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την επίσκεψή του αύριο Παρασκευή στον Βόλο. Ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο Σ. Πολύζο για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Αχιλλέα Μπέο, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

Σ. ΠΟΛΥΖΟΣ: Είδα ότι δεν έχετε ραντεβού με τον δήμαρχο του Βόλου.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν συνηθίζω να έχω…

Σ. ΠΟΛΥΖΟΣ: Θα είχε ενδιαφέρον.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν έχω πρόβλημα να συναντηθώ με οποιονδήποτε, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι ειδικά στον Βόλο έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ιδιαίτερα αρνητικό, θα έλεγα, από κάποιες πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο δήμαρχος, που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αρνητικό.

Σ. ΠΟΛΥΖΟΣ: Γι’ αυτό λέω ότι θα είχε ενδιαφέρον για να τα πείτε τετ α τετ.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν έχω αντίρρηση εγώ να μιλήσω με τον οποιονδήποτε, αλλά προτιμώ να έχω την ευκαιρία να μιλήσω με τους παραγωγικούς φορείς και να πάρω μια πραγματική εικόνα του πώς η αγορά, πώς ο μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται τη σημερινή κρίση, γιατί είναι μια περίεργη κρίση.

Τι συνέβη

Αφορμή για την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο TRT, για το γεγονός ότι στο πρόγραμμα επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού στο Βόλο δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί με οποιονδήποτε. Δήλωσε ωστόσο ότι δίνει προτεραιότητα στις συναντήσεις του με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης με τους οποίους θα συζητήσει στο ξενοδοχείο Park.

Το αρνητικό κλίμα στο οποίο αναφερόταν ο κ. Τσίπρας, προφανώς έχει να κάνει με την επίθεση που είχε δεχθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δήμαρχο Βόλου. Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 3 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Βόλου είχε εξαπολύσει υβριστική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον “κοπρίτη”, “απατεώνα” και ότι “τον έχει σιχαθεί” , μεταξύ άλλων.

Η απάντηση του Δήμου Βόλου στον Αλέξη Τσίπρα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, που επ’ ευκαιρία καλωσορίζουμε στην πόλη του Βόλου, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, όσο και συνολικά η Δημοτική Αρχή, ουδέποτε προχώρησαν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να εκτιμηθούν ως υπαίτιες ενός αρνητικού κλίματος για τον ίδιο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι εύλογα διατηρούμε μια πικρία από την αντιμετώπιση που υπήρξε στην περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαρέγκλιτη θέση της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις προκειμένου να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις και χωρίς οποιουδήποτε είδους συναλλαγές.

Η αυτοδιοικητική μας παράταξη συγκροτήθηκε και συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς καμία κομματική στήριξη και το ίδιο θα πράττει και στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό συνομιλεί και συνεργάζεται με όλους, όσοι το επιθυμούν, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με αποκλειστικό γνώμονα την ανάπτυξη και την προοπτική μετεξέλιξης του Βόλου σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη.

Πηγή: Magnesia News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης