Βόλος – παραδόθηκε η σήραγγα Γορίτσας Reviewed by Momizat on . «Επιτέλους δίδεται στην κυκλοφορία ένα λειτουργικό κομμάτι του Περιφερειακού και πλέον ο δρόμος μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια, τόνισε ο περιφερειάρχης Θ «Επιτέλους δίδεται στην κυκλοφορία ένα λειτουργικό κομμάτι του Περιφερειακού και πλέον ο δρόμος μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια, τόνισε ο περιφερειάρχης Θ Rating: 0

Βόλος – παραδόθηκε η σήραγγα Γορίτσας

0000000000000

«Επιτέλους δίδεται στην κυκλοφορία ένα λειτουργικό κομμάτι του Περιφερειακού και πλέον ο δρόμος μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια, τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την παράδοση σε κυκλοφορία της σήραγγας της Γορίτσας. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κκ. Ιγνάτιος παρουσία της βουλευτή Μαγνησίας κας Ζέττας Μακρή, των αντιπεριφεριαρχών κας Δωροθέας Κολυνδρίνη και Αργύρη Κοπάνα, του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, και άλλων τοπικών φορέων.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του έργου έχουν κατασκευαστεί σήραγγα μήκους 595 μέτρων, κοιλαδογέφυρα 440 μέτρων και 600 μέτρα δρόμου μέχρι και τα Αστέρια Αγριάς. Το έργο στοίχισε κατασκευαστικά 25 εκ. ευρώ και 15 εκ. ευρώ δαπανήθηκαν σε απαλλοτριώσεις.
«Η σημερινή μέρα – τόνισε ο Περιφερειάρχης – δείχνει ότι τα έργα πρέπει να επιβλέπονται από περιφερειακούς φορείς, διότι πετύχαμε να γίνει το έργο σε μια δύσκολη, τραγική οικονομική συγκυρία, μια συγκυρία αβεβαιότητας», σημείωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ευχαρίστησε όλους όσοι συνεισέφεραν για να ολοκληρωθεί το έργο, καθώς και την παρούσα και την προηγούμενη δημοτική αρχή.

000000000000
Παρόντες στην τελετή παράδοσης του έργου ήταν ακόμη: ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, ο αστυνομικός διευθηντής κ. Γιάννης Τόλιος, ο ανάδοχος του έργου κ. Αλεξόπουλος, μηχανικοί και επιβλέποντας της επιβλέπουσας υπηρεσίας, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου κ.α

Στοιχεία του έργου

Αντικείμενο του έργου ήταν η κατασκευή της αρτηρίας Παράκαμψης Βόλου στο τμήμα από Γορίτσα (Χ.Θ. 16+180) μέχρι πριν τη δυτική είσοδο Αγριάς (Χ.Θ. 19+200) μήκους 3 km, εκ των οποίων 595μ. είναι η σήραγγα και 440μ. η κοιλαδογέφυρα, και η κάθετη οδός προς την παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς μήκους 600μ. περίπου.

Πέραν της αρτηρίας, στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται η κατασκευή της κάτω διάβασης οδού Απόλλωνος, της κάτω διάβασης προς ΑΓΕΤ, της άνω διάβασης οδού Π30 και οδοί εξυπηρέτησης παροδίων.

Εντός της σήραγγας η τυπική διατομή της αρτηρίας διαμορφώνεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με πλάτος καταστρώματος 8,00μ. και συνολικό πλάτος 10,60μ.-συμπεριλαμβανομένων των πεζοδρομίων.

Στη συνέχεια η αρτηρία έχει τυπική διατομή συνολικού πλάτους ασφαλτικού 11,00μ.
Στην κύρια σήραγγα -όπως και στη σήραγγα διαφυγής- έχει τοποθετηθεί πλήρης ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός για την ασφαλή λειτουργία της, ο οποίος ελέγχεται ηλεκτρονικά από το Κτίριο Διοίκησης Σήραγγας.

Το έργο αρχικά συγχρηματοδοτήθηκε από το Ε.Τ.Π.Α. μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας και του ΕΠ-ΟΑΛΑΑ κατά 70% και 30% € αντίστοιχα. Το συνολικό κόστος του τμήματος αυτού ανήλθε σε 40,6 εκατομμύρια ευρώ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή