"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Βόλος: Υποβρύχιο Μουσείο γλυπτών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

ypovryxeio moyseio volos

Ένα υποθαλάσσιο μουσείο με γλυπτά εμπνευσμένα από τη μυθολογία της περιοχής της Θεσσαλίας, στοχεύει να υλοποιήσει το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το έργο έχει λάβει την κωδική ονομασία «Ύφαλος Τέχνης» και αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Τμήματος για σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την τοπική κοινωνία. Πρωταρχικός σκοπός του όλους εγχειρήματος είναι να εκτιμηθούν οι περιβαλλοντικές και κοινωνικο-οικονομικές επιδράσεις από τη δημιουργία ενός τέτοιου υφάλου.

Οι εμπνευστές του έργου επιθυμούν να το χρηματοδοτήσουν εξ’ ολοκλήρου από δωρέες και ήδη έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός, από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί.  Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει και εκστρατεία χρηματοδότησης στο διαδίκτυο, μέσω της Crowdfunding πλατφόρμας generosity.com, για την προώθηση της ιδέας και στο εξωτερικό. Άλλωστε, ένας από τους πολλούς παράλληλους στόχους του Έργου, είναι η διεθνής προβολή της πόλης του Βόλου, αλλά και η ανάδειξη του καταδυτικού τουρισμού ως έναν νέο, δυναμικό κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα.

«Είναι ένα μεγάλο ρίσκο, ειδικά λόγω των δυσκολιών που περνάμε στις μέρες μας, όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθειά μας» σχολίασε ο Δρ. Αλέξιος Λόλας, Συντονιστής του Ερευνητικού Έργου. «Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε, είναι το αίσθημα της συμμετοχής σε κάτι μεγάλο, πρωτότυπο και καινοτόμο. Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι δύτης ή όχι, θέλουμε να νιώσει την ικανοποίηση ότι βοήθησε στην ολοκλήρωσή του.»

 

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης