"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Βόλος: Ψηφιακή εφαρμογή για τους καταναλωτές – Θα ενημερώνονται στο κινητό τους για τα νέα της αγοράς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θα βρίσκονται στο σπίτι τους και θα μπορούν βλέποντας το κινητό τους τηλέφωνο να ενημερώνονται ποια καταστήματα κάνουν προσφορές ή εκπτώσεις και σε ποιο ποσοστό, ενώ θα μαθαίνουν και για οτιδήποτε καινούριο σε εμπορικό είδος προωθούν οι έμποροι.
Πρόκειται για μια νέα δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή που δημιουργείται αυτή την περίοδο από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και θα μπορούν να την αξιοποιήσουν οι καταναλωτές, αλλά και οι τουρίστες, οι οποίοι θα ενημερώνονται στη γλώσσα τους για την εμπορική αγορά.

Ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος ανέφερε πως «κατασκευάζεται μια εφαρμογή που θα λύσει τα χέρια των καταναλωτών και των εμπόρων και θα αναβαθμίσει εμπορική αγορά. Η εφαρμογή αυτή θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και θα μπορούν οι καταναλωτές και οι τουρίστες να την αξιοποιούν».

Αναφερόμενος στους καταναλωτές είπε πως «στην εφαρμογή ο καταναλωτής θα μπορεί να βρει πληροφορίες για το κάθε κατάστημα που θα θελήσει να συμμετάσχει, για τους κλάδους, την εμπορική αγορά γενικότερα με τηλέφωνα και διευθύνσεις των καταστημάτων. Ακόμη θα υπάρχει ένα πεδίο στην εφαρμογή, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να δει ποιες εκπτώσεις και προσφορές υπάρχουν στα καταστήματα και σε ποια είδη ανά κλάδο. Και αυτή η πληροφορία θα ανανεώνεται συνεχώς. Έτσι ο καταναλωτής ευρισκόμενος στο σπίτι του θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων σε ποια καταστήματα να απευθυνθεί. Μάλιστα επειδή θα υπάρχει ενσωματωμένη και η τεχνολογία GPS την ώρα που ο καταναλωτής θα περνά μπροστά από κάποιο κατάστημα, το οποίο θα έχει προσφορά, θα κτυπάει στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα που θα τον ενημερώσει άμεσα για την προσφορά ή έκπτωση».
Μια επιπλέον καινοτομία της ψηφιακής εφαρμογής είναι και η καθοδήγηση των τουριστών. «Πολλοί τουρίστες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια ή άλλα μέσα δεν γνωρίζουν, πού βρίσκεται η εμπορική αγορά. Μέσα από αυτή την εφαρμογή θα μπορούν να κατεβάζουν διαδρομές της αγοράς και να ενημερώνονται στη γλώσσα τους για τα καταστήματα. Στο κινητό θα υπάρχουν εγκαταστημένες διάφορες ξένες γλώσσες για την εξυπηρέτηση των ξένων τουριστών. Για την καλύτερη ενημέρωση των τουριστών θα στηθούν στο λιμάνι baners που θα ενημερώσουν για αυτή την εφαρμογή και να ξέρουν πώς θα κινηθούν. Η ενημέρωσή τους θα γίνεται φωνητικά στη γλώσσα τους. Πιστεύουμε ότι αυτή η εφαρμογή θα ωφελήσει και τους επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας που θέλουν να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, αλλά και την εμπορική αγορά» τόνισε ο κ. Οντόπουλος.
Μάλιστα κατέληξε πως «η ψηφιακή αυτή καινοτομία θα τεθεί σε λειτουργία σε έναν μήνα περίπου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης