"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

«Βόμβα» από τη FIFA, επίσημη η πρόταση για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια από το 2026

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με επίσημο έγγραφο που περιγράφει αναλυτικά τις λεπτομέρειες του πλάνου, η FIFA πυροδότησε την πρόταση-«βόμβα» προς τις Συνομοσπονδίες για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια από το 2026 και μετά.

Το επικοινωνούσε συχνά-πυκνά το τελευταίο διάστημα, πλέον το έκανε και επίσημο. Η FIFA παρουσίασε το πλήρες πλάνο αναδιαμόρφωσης του ημερολογίου των εθνικών ομάδων, στη βάση του οποίου προβλέπεται η διεξαγωγή Μουντιάλ όχι κάθε τέσσερα, αλλά κάθε δύο χρόνια, αρχής γενομένης από το 2026.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμα ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός «Cadena SER», το αρμόδιο σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου διαβεβαιώνει μέσω του πλάνου που απέστειλε ότι οι σύλλογοι θα ευνοηθούν καθώς θα μειωθούν οι ημέρες που θα απουσιάζουν οι διεθνείς παίκτες από τις 50 στις 30 ημέρες στη διάρκεια του έτους.

Το φιλόδοξο πλάνο είχε προκαλέσει πώλωση στον κόσμο του ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα, κυρίως από την πλευρά των παικτών και των προπονητών για τα περαιτέρω ματς και τον μηδαμινό χρόνο ξεκούρασης με μία μεγάλη διοργάνωση ουσιαστικά κάθε καλοκαίρι.

Ως προς αυτό, η FIFA εξηγεί στο έγγραφο ότι ο συνολικός όγκος των αγώνων θα μειωθεί τόσο για τις χώρες της UEFA (από 44 σε 43 για την τετραετία) όσο και για αυτές της Νότιας Αμερικής (από 38 σε 34), δύο Συνομοσπονδίες που βρίσκονται προς το παρόν «σύμμαχοι» στο αντίπαλο στρατόπεδο από τη FIFA.

Για να καταστεί εφικτή η μείωση του αριθμού των αγώνων, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία προϋποθέτει την ύπαρξη μόνο δύο παραθύρων σε κάθε σεζόν για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, Οκτώβριο και Μάρτιο, τα οποία δεν θα ξεπερνούν τους επτά αγώνες για κάθε χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης