"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

«Βόμβα» στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ- Η LAFARGE ζητά 35% μειώσεις τους μισθούς των εργαζομενων

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Βόμβα» στην ΑΓΕΤ. Η εταιρεία ζητά μείωση μισθού σε ποσοστό 35% και κατάργηση της ενίσχυσης του επιδόματος αδείας, που ανέρχεται σε 12,5 ημερομίθια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» η εταιρεία κάθησε στο τραπέζι της συζήτησης για τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους και ζήτησε μείωση του βασικού μισθού σε ποσοστό 35%. Οι βασικοί μισθοί στην ΑΓΕΤ κυμαίνονται από 900 εως 1100 ευρώ και με επιδόματα «ανεβαίνουν» στα 1800 με 2000 ευρώ. Η μείωση σε ποσοστό 35% συμπαρασύρει και τα επιδόματα.

Η σχετική πρόταση έγινε στη διάρκεια συνάντησης της διοίκησης της επιχείρησης με συνδικαλιστές των εργατοϋπαλλήλων, με αντικείμενο τη σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τις ζημιές που καταγράφει, η εταιρεία απαιτεί τη μείωση.
Η ομόφωνη απόφαση των σωματείων της Lafarge σε Βόλο, Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Μηλάκι που κατατέθηκε στη διοίκηση είναι να παραμείνουν όλοι στον διάλογο και να συνεχίσουν την διαβούλευση μόνο αν αποσυρθεί η πρόταση της εταιρείας, ώστε συνεχίσουνε με βάση των αιτήματα που έχουν καταθέσει τα σωματεία.

«Στην πιο δύσκολη στιγμή για το μέλλον των εργαζομένων, με υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά κυρίως με έμπρακτη και ειλικρινή διάθεση να παραμείνουμε ισχυροί, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό και αντίξοο εργασιακό περιβάλλον που δημιούργησαν οι νόμοι των εκφραστών των μνημονίων και της δήθεν ανάπτυξης, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι εμείς θα επιμένουμε και θα παραμένουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Προσδοκούμε την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων χωρίς να φοβόμαστε τα αποτελέσματα, τα οποία θα παλέψουμε να είναι προς το μέγιστο συμφέρον μας και χωρίς να δημιουργούν αβεβαιότητες και κινδύνους. Οι όποιες αποφάσεις θα είναι προϊόν συνολικών αποφάσεων όλων των εργαζομένων. Η πρώτη συνάντηση έκλεισε συμφωνώντας και τα δυο μέρη για νέα ημερομηνία συνάντησης η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες», είναι η ενημέρωση από τον πρόεδρο του Σωματείου της ΑΓΕΤ κ. Βασίλη Χαλαστάρα.

e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης