Β. Μπακάση: Γυναίκα, σπάσε τις αλυσίδες του φόβου Reviewed by Momizat on . Γυναίκα του καθημερινού μόχθου, σπάσε τις αλυσίδες του φόβου και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου! Για σένα γυναίκα του καθημερινού μόχθου, της φάμπρικας, του χωραφ Γυναίκα του καθημερινού μόχθου, σπάσε τις αλυσίδες του φόβου και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου! Για σένα γυναίκα του καθημερινού μόχθου, της φάμπρικας, του χωραφ Rating: 0

Β. Μπακάση: Γυναίκα, σπάσε τις αλυσίδες του φόβου

Β. Μπακάση: Γυναίκα, σπάσε τις αλυσίδες του φόβου

Γυναίκα του καθημερινού μόχθου,

σπάσε τις αλυσίδες του φόβου και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου!

Για σένα γυναίκα του καθημερινού μόχθου, της φάμπρικας, του χωραφιού, του μικρομάγαζου, του θρανίου, του γραφείου, της τέχνης και της επιστήμης, σε όποια φυλή κι αν ανήκεις. Για σένα γυναίκα που βλέπεις διαρκώς τη ζωή σου να χειροτερεύει…

Για σένα   η Μέρα της Γυναίκας δεν είναι ένα μπουκέτο λουλούδια μέσα στη μιζέρια της καθημερινότητάς σου, ούτε ένα και μοναδικό βράδυ ομαδικού ξεφαντώματος, που την άλλη κιόλας μέρα θα αντικατασταθεί από τη σκληρή καθημερινότητα και τη μίζερη ζωή.

Για σένα η Μέρα της Γυναίκας δεν είναι μια ακόμα κουβέντα στην τηλεόραση, για το πόσο “ωραία” και “καλή” είσαι, όταν ταυτόχρονα δε θέλουν να σκέφτεσαι πόσο “υποτιμημένη” και “ανισότιμη” σε λογαριάζουν…

Για σένα  η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής!

Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα!

Είναι μέρα σκέψης και δράσης για τις γυναίκες και τους άνδρες εργαζόμενους γιατί δεν είναι ούτε το φύλο, ούτε το χρώμα, ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους!

Είναι μια φωνή που έρχεται από ένα μακρινό παρελθόν και κατευθύνεται σε ένα αισιόδοξο μέλλον. Είναι η φωνή των γυναικών που αγωνίζονται και διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν και τους στερούν.

Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των γυναικών του σήμερα

Αντίπαλός σου είναι όποιος κερδίζει από τον ιδρώτα σου και νέμεται τον πλούτο που εσύ παράγεις χωρίς να του ανήκει.

Για σένα η φετινή Μέρα της Γυναίκας έχει και άλλες διαστάσεις που πρέπει να σκεφτείς. Η 8η Μάρτη του 2014 μας βρίσκει στο κατώφλι των Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών.

Πριν αποφασίσεις πού θα κατευθύνεις την ψήφο σου, χρειάζεται να σκεφτείς ποια είναι τα “παραισθησιογόνα” που, σε σταθερή βάση και ιδιαίτερα σε καιρό κρίσης, έχει συμφέρον η Ευρωπαϊκή Ενωση να σου χορηγεί. Τα χρησιμοποιούν για λογαριασμό της οι κυβερνήσεις, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που πίνουν νερό στ’ όνομά της:

Το θαυματουργό μαντζούνι που τάχα καταπολεμά την ανεργία: Στόχο έχει να συσκοτίσει την πραγματικότητα, προβάλλοντας σαν λύση τη “γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα”, τα “προγράμματα” ανακύκλωσης των ανέργων (μερική απασχόληση, κατάρτιση, άμισθη πρακτική άσκηση), την εργασία για νέους και νέες μέχρι 20 χρόνων, που “πληρώνεται” αντί για μισθό με χαρτζιλίκι.

Η παστίλια της “ενεργού γήρανσης”: Με αυτήν ωραιοποιείται το γεγονός ότι οι γυναίκες αλλά και οι άντρες από τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά συνεχίζουν να δουλεύουν προς όφελος του επιχειρηματικού κέρδους, “χρήσιμοι” και χωρίς κόστος για τους εργοδότες μέχρι την τελευταία τους πνοή.

Το “σκονάκι” της δήθεν “πρόσβασης” στις υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και αναπαραγωγικής υγείας: Καμουφλάρει με άθλια τερτίπια τις περικοπές στις παροχές και τις φουσκωμένες πληρωμές, που καταλήγουν στην επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων και στη γιγάντωση των επιχειρήσεων σε Υγεία – Πρόνοια και Φάρμακο.

Το “καταπραϋντικό” χάπι της συμμετοχής στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων: Ειδικά προσανατολισμένο στη σύγχυση των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών περί “συμμετοχής” τους στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων (ΚΛΑ), προκειμένου να συγκαλυφθεί η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από όσους έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να βρίσκονται σε αυτά τα κέντρα ή στη διοίκηση των επιχειρηματικών ομίλων, ανεξάρτητα από το φύλο τους».

«Αντίδοτο» το λαϊκό κίνημα και η δράση του

Απέναντι στις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές,  υπάρχει το κατάλληλο αντίδοτο: «Είναι η δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος , του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος- που βασίζεται σε μια απλή αλήθεια: Η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η αύξηση της παραγωγικότητας μπορούν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας, των γυναικών και της νεολαίας μέσα σε μια διαφορετική πραγματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αλλάζει, δεν αναμορφώνεται, δεν μπαίνει σε κανόνες ελιγμών και διαχείρισης. Δεν είναι ένα άγριο πρόβατο που μπορεί να εξημερωθεί. Είναι μια λυκοσυμμαχία που μεταμφιέζεται με τις προβιές των κατασπαραγμένων αμνών. Καλύτερη δε γίνεται, μόνο τα χειρότερα μπορείς να περιμένεις.

Απόρριψε την πλάνη τού “δε γίνεται τίποτα” και διώξε τις αυταπάτες για λύσεις που τάχα υπάρχουν πέρα και έξω από σένα.

Βγες από το μικρόκοσμο του σπιτιού σου, γιατί εκεί καμιά λύση στα προβλήματά σου δεν θα βρεθεί, ούτε για σένα ούτε για τα παιδιά σου.

Σπάσε τις αλυσίδες του φόβου σου και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου! Είναι καιρός να τους δείξεις ότι, εκτός από την ψήφο σου, μετράει και ο τρόπος που θα τη στηρίξεις.

Για μας, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, υπάρχει μόνο η λύση του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και στην πολιτική που μας καταδυναστεύει.

 

Βάσω Μπακάση

μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

& του ΓΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) .

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων  με τη  «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή