Β. Μπακάση: Ψέμα ότι το κλείσιμο των πολυιατρείων είναι προσωρινό Reviewed by Momizat on . Στην κινητοποίηση που οργάνωσαν ΠΑΜΕ , ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ  ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα έδωσε το παρόν  η  Βάσω Μπακάση , επικεφαλ Στην κινητοποίηση που οργάνωσαν ΠΑΜΕ , ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ  ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα έδωσε το παρόν  η  Βάσω Μπακάση , επικεφαλ Rating: 0

Β. Μπακάση: Ψέμα ότι το κλείσιμο των πολυιατρείων είναι προσωρινό

Β. Μπακάση: Ψέμα ότι το κλείσιμο των πολυιατρείων είναι προσωρινό

Στην κινητοποίηση που οργάνωσαν ΠΑΜΕ , ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ  ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα έδωσε το παρόν  η  Βάσω Μπακάση , επικεφαλής της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ, νοσηλεύτρια-εκλεγμένη στο ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με τη  «Λαϊκή Συσπείρωση».

mpΚατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η Βάσω Μπακάση  έκανε την εξής δήλωση  για τις εξελίξεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(ΠΦΥ):

« Οι λαϊκές οικογένειες, οι ασθενείς δεν πρέπει να πιστέψουν τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αναγκαίο προσωρινό μέτρο, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ, που δήθεν θα λύσει τις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  και των υπηρεσιών πρόληψης.

Αυτό που θα προκύψει για το λαό και τους ασθενείς μετά το άνοιγμα των πολυϊατρείων και τη λειτουργία του νέου φορέα ΠΦΥ θα είναι:

  • Λιγότερες υγειονομικές μονάδες με λιγότερους γιατρούς και άλλους υγειονομικούς και με λιγότερα εργαστήρια.
  • Ακόμα λιγότερες δωρεάν παροχές με το περιορισμένο «βασικό πακέτο» του ΕΟΠΥΥ και αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς για την αγορά υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ αποτελεί μέρος των συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Υπηρετεί την πολιτική των δραστικών κρατικών περικοπών στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις θεραπείες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η άθλια κατάσταση που βιώνει ο λαός σήμερα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όχι μόνο δε θα λυθεί με το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά θα επιδεινωθεί. Πρόκειται για σχέδιο που συμβάλλει στη διαμόρφωση εργαζομένων που θα στοιχίζουν ακόμα πιο φθηνά στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο κράτος τους, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα στην υγεία για την ανταγωνιστικότητα και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Γι’ αυτό έχει την πλήρη στήριξη της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Στηρίζουμε τους αγώνες του λαού και των εργαζόμενων υγειονομικών για να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και κάθε παραλλαγή τους, που στηρίζεται στη συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα στην υγεία και στην ανταποδοτικότητα της παροχής υπηρεσιών. Να έχει όλος ο λαός, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία έχουν συμφέρον και δικαίωμα να κλείσουν το δρόμο στην πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη του λαϊκού συστήματος υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του για όλο το λαό, με δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών πρόληψης και θεραπείας, με πλήρη αξιοποίηση όλου του εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και όλων των σύγχρονων τεχνικών μέσων.»

 

Τρίκαλα 17 Φλεβάρη 2014

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή