Γάλα σε 380 παιδιά από την ΤΡΙΚΚΗ Reviewed by Momizat on . Τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για την α Τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για την α Rating: 0

Γάλα σε 380 παιδιά από την ΤΡΙΚΚΗ

Γάλα σε 380 παιδιά από την ΤΡΙΚΚΗ

Τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για την ανοδική πορεία της Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας αλλά και για τις κοινωνικές της δράσεις, όπως το καινοτόμο πρόγραμμα ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ. Ο ίδιος μάλιστα, έδωσε τα κουπόνια του μηνός Ιανουαρίου στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων μέσω των οποίων διανέμεται δωρεάν φρέσκο γάλα σε 380 παιδιά της περιοχής.

Τον κ. Χαρακόπουλο υποδέχθηκαν, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΙΚΚΗ και πρόεδρος της «μητρικής» Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΡΙΚΚΗ κ. Δημήτρης Ιακωβάκης, ο αντιπρόεδρος της Ε.Α.Σ.Τ. κ. Κώστας Μαράβας, μέλη του Δ.Σ., ο γενικός διευθυντής της ΤΡΙΚΚΗ κ. Γιώργος Μέρτζιος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Παρόντες ήταν, επίσης, οι βουλευτές κύριοι Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος.

Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων και η θυγατρική της Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ από 01/01/2013 υλοποιούν πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ διάθεσης 120 λίτρων φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, σε καθημερινή βάση σε άπορα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Λιούτας ενημέρωσε τον Υπουργό για το πρόγραμμα ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ, το οποίο έτυχε της ευρύτερης αποδοχής της τοπικής κοινωνίας και στήριξης από Ιδρύματα, Ενορίες και Συλλογικότητες με κοινωνικό έργο μέσω των οποίων υλοποιείται. Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων έχουν την ευθύνη να διανείμουν τις δέσμες των κουπονιών που παραλαμβάνουν σε άπορες οικογένειες προκειμένου να τους εξασφαλίσουν το καθημερινό γάλα για τα παιδιά τους.

 

Το πρόγραμμα

– Ο συνολικός αριθμός των παιδιών στα οποία διατίθεται γάλα μέσω του προγράμματος είναι 380.
– Κάθε μήνα διανέμονται 3.720 λίτρα γάλακτος.
– Το 2013 διατέθηκαν 44.640 λίτρα γάλακτος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λιούτας, δεδομένης της συνεταιριστικής λειτουργίας της Γαλακτοβιομηχανίας η οποία είναι φύση και θέση κοινωνική, αλλά και των θετικών αποτελεσμάτων, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και για το νέο έτος.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην «οικογένεια» της Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας «ΤΡΙΚΚΗ», εργαζόμενους και διοίκηση, για την έμπρακτη εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας, μέσω της δράσης «Κανένα Παιδί Χωρίς Γάλα», που έχει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Επίσης, είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από το υψηλότατο επίπεδο λειτουργίας της επιχείρησης, τον άρτιο τεχνολογικό της εξοπλισμό, και τα ποιοτικά της προϊόντα. Πρόκειται για Βιομηχανία που δίνει έμφαση στην ντόπια πρωτογενή παραγωγή και προσφέρει προϊόντα με ταυτότητα. Η σημερινή μας παρουσία εδώ, μου δίνει την ευκαιρία να επαναλάβω ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο που οραματιζόμαστε πρέπει να βασίζεται πρωτίστως σε έναν ακμαίο, δυναμικό και εξωστρεφή πρωτογενή τομέα. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, που προτάθηκε πρόσφατα σε έκθεση του ΟΟΣΑ, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Αν η, θεωρούμενη ως, περιορισμένη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ευθύνεται για την υψηλή τιμή του στο ράφι, τότε γιατί το «μακράς διάρκειας» γάλα είναι πιο ακριβό από το φρέσκο; Στο ερώτημα αυτό η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν δίνει απάντηση. Στην καλύτερη περίπτωση ένα ανάλογο μέτρο θα προκαλέσει μια μικρή μείωση της τάξεως του 5%, λόγω του περιορισμού των επιστροφών των ληγμένων προϊόντων. Σε μια τετραμελή δηλαδή οικογένεια, που καταναλώνει ημερησίως 1 λίτρο γάλα, η μηνιαία εξοικονόμηση θα είναι μόλις 1,5 ευρώ.
Το βέβαιο, όμως, είναι ότι η επιμήκυνση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική αγελαδοτροφία, κι αυτό είναι κάτι που και η έκθεση του ΟΟΣΑ αναγνωρίζει. Γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις όποιες αποφάσεις».

 

Αφήστε το σχόλιο σας