"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Γάλλοι Μουσουλμάνοι οι δράστες του μακελειού στο Παρίσι

lafarm

Σχετικά άρθρα

00000000000000000000000000000000

Πρόκειται για δύο αδέρφια ηλικίας 32 και 34 ετών και έναν 18χρονο – Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν επιστρέψει το καλοκαίρι από τη Συρία – Ο ένας εξ αυτών ήταν γνωστός από το 2008 στις γαλλικές αρχές – Ισπανία και Ιταλία ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού κατά της τρομοκρατίας

Στα ίχνη των τριών δραστών του τρομοκρατικού χτυπήματος βρίσκεται η γαλλική αστυνομία, η οποία όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τους έχει ταυτοποιήσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point πρόκειται για δύο αδέρφια γαλλικής καταγωγής 32 και 34 ετών και έναν 18χρονο, ο οποίος φοιτούσε σε σχολείο στην Reims.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ φέρονται να έχουν επιστρέψει από τη Συρία το περασμένο καλοκαίρι.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες είναι:

– ο Said Kouachi γεννηθείς το 1980
– ο Chèirf Kouachi γεννηθείς το 1982 και
– ο Hamyd Mourad γεννηθείς το 1996

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα και σφράγισε δύο σπίτια χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή.

Στις έρευνες ανακοίνωσε ότι συμμετέχει και το FBΙ το οποίο, όπως έγινε γνωστό, θα προσφέρει κάθε είδους βοήθεια προκειμένου να συλληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι δράστες της άνανδρης αυτής επίθεσης.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι αποτελεί την πιο αιματηρή επίθεση επί γαλλικού εδάφους μετά το 1961 κατά την περίιοδο, δηλαδή, του γαλλοαλγερινού πολέμου.

Το άκουσμα της είδησης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι με δώδεκα νεκρούς προκάλεσε ρίγη τρόμου και έκρηξη του συναγερμού κατά της τρομοκρατίας σε όλη την ευρώπη στη σκια των πληροφοριών όλου του προηγούμενου διαστήματος που θέλουν ευρωπαίους πολίτες να έχουν πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών και να σχεδιάζουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους προκειμένου από εκεί να συνεχίσουν τον αγώνα του Ισλαμικού Κράτους.

Ήδη σε Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία και Βρετανία συνεδρίασαν εκτάκτως όλες οι αντιτρομοκρατικές επιτροπές ενώ οι κυβερνήσεις σε Ρώμη και Μαδρίτη ανέβασαν ήδη στο μέγιστο επίπεδο τον συναγερμό κατά ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.

Παρόλα αυτά οι Γάλλοι δεν δείχνουν να τρομοκρατούνται από ό,τι συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παρίσι καθώς κατά χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της ίδιας ημέρας (15.000 στο Παρίσι, 10.000 στη Λιόν, 10.000 στην Τουλούζη και 5.000 στη Μπορντό) προκειμένου να φωνάξουν Je suis Charlie (είμαστε όλοι Charlie).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης