"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Γάμος ομόφυλων: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση των Σεβασμιωτάτων Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Σταγών κ. Θεοκλήτου. 

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη με αποκλειστικό θέμα τον γάμο και την τεκνοθεσία από oμόφυλα ζευγάρια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση των Σεβασμιωτάτων Τρίκκης Χρυσοστόμου και Σταγών Θεοκλήτου. 

Οι 81 Μητροπολίτες που θα βρεθούν στο Συνοδικό Μέγαρο είναι χωρισμένοι σε ομάδες.

Υπάρχει μια ομάδα που ακολουθεί πιο σκληρή γραμμή και κάνει κριτική, ενδεχομένως και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο  για το γεγονός ότι δεν ήταν από την αρχή τόσο αυστηρός και ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο θέμα.

Από τους ιεράρχες που έχουν πιο αρνητική θέση στο νομοσχέδιο ξεχωρίζουν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Φθιώτιδος Συμεών, ο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο Πατρών Χρυσόστομος, ο Λαρίσης Ιερώνυμος, ο Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο Καρπενησίου Γεώργιος, ο Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, στο ανακοινωθέν που θα βγει θα εκφράζεται η απόλυτη αντίθεση της Εκκλησίας και στον γάμο και στην τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το κείμενο θα εισηγηθεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαοςως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής, ο οποίος και θα αναπτύξει τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της εκκλησίας και θα είναι «προσεκτικό» ώστε να μην διχαστεί ο λαός και να μην έρθει σε αντιπαράθεση η Εκκλησία μαζί του. Αναμένεται και μήνυμα προς τους βουλευτές αλλά και επιστολή στους «300» αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Την ίδια ώρα, εν βρασμώ βρίσκονται και οι πιστοί, καθώς κληρικοί λένε πως δέχονται πιέσεις για την στάση που θα κρατήσει η Εκκλησία ζητώντας πιο αυστηρή και επιθετική στάση

Τέλος, αναμένεται και κήρυγμα την επόμενη Κυριακή, ενώ θα μοιραστούν και φυλλάδια που θα αναγνωσθούν σε όλες τους ναούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης