«Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Reviewed by Momizat on . Από 16 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνο Από 16 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνο Rating: 0

«Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

«Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Από 16 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνουν την 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας!
Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας :«Γίνε εξερευνητής του κόσμου!»
Η βιβλιοθήκη είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για να ξεκινήσουν τα παιδιά την εξερεύνηση. Αυτό το καλοκαίρι θα δοκιμαστούν στην παρατηρητικότητα, στην ικανότητά τους να καταγράφουν ότι βλέπουν, ακούν, γεύονται, ακουμπούν. Στον τρόπο που πειραματίζονται με τα δεδομένα τους. Στην ευφυΐα τους να ανακαλύπτουν κάτι ενδιαφέρον και στο πιο πεζό στοιχείο. Στην πρωτοτυπία να δημιουργούν κάτι καινούργιο από παλιά υλικά. Στην τέχνη του να αφηγούνται μια ιστορία.
Αυτά και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες θα οδηγήσουν στην αρχή του Φθινοπώρου στην ανακήρυξή των παιδιών σε δεινούς εξερευνητές του κόσμου: από την πόρτα του σπιτιού τους στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα.
Όλες οι βιβλιοθήκες του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος παίρνουν μέρος σε ένα παιχνίδι που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και θα αναδείξει εκτός από δεινούς εξερευνητές τις τεράστιες δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών που προσφέρει η συμμετοχή τους στο δίκτυο.
Από 16 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν κάθε μέρα μια νέα αποστολή, συμμετέχουν σ’ ένα πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν!
Το προσωπικό τους ημερολόγιο εξερευνήσεων θα είναι ο οδηγός.
Ο πιο προφανής λόγος που γινόμαστε εθελοντές είναι το πάθος μας για κάτι που αγαπάμε. Για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία δεν απαιτούνται γνώσεις, σπουδές ή προϋπηρεσία, μόνο η διάθεση να αφιερώσουμε όλοι λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας για να προσφέρουμε εθελοντικά στα παιδιά μας ένα ευφάνταστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι!
Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες.
Όλο το καλοκαίρι φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση, το μεράκι της προσφοράς και την αγάπη σας για τα παιδιά.Αιτήσεις εθελοντών μπορείτε να προμηθεύεστε από τη Βιβλιοθήκη. Θα δοθούν βεβαιώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων στους εθελοντές, για τη συμμετοχή τους στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας.
Πληροφορίες : Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, Γαριβάλδη 8
Τηλ . 2431353564-65
E-mail: librarytrik@yahoo.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή