Γαλλία – Δημοσκόπηση: Επικρατέστερος για την προεδρία ο Φιγιόν – Εκτός β’ γύρου ο Μακρόν Reviewed by Momizat on . Με την πιθανότητα να βρεθεί εκτός του β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 7 Μαΐου βρίσκεται αντιμέτωπος ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση Με την πιθανότητα να βρεθεί εκτός του β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 7 Μαΐου βρίσκεται αντιμέτωπος ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση Rating: 0

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Επικρατέστερος για την προεδρία ο Φιγιόν – Εκτός β’ γύρου ο Μακρόν

Με την πιθανότητα να βρεθεί εκτός του β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 7 Μαΐου βρίσκεται αντιμέτωπος ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Elabe, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Η εν λόγω έρευνα γνώμης τοποθετεί τον υποψήφιο των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων, Φρανσουά Φιγιόν στη θέση του επικρατέστερου για το προεδρικό αξίωμα, αφού φέρεται να περνά στο β’ γύρο και να νικά την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Η ηγέτις του ακροδεξιού κόμματος στον α’ γύρο της 23ης Απριλίου προβλέπεται ότι θα επικρατήσει των αντιπάλων της με 27 –  28% των ψήφων. Ο Φιγιόν θα ακολουθήσει με 20 – 21%, ενώ ο ανεξάρτητος Μακρόν θα είναι τρίτος με 17 -18%.

Στο β’ γύρο, ωστόσο, ο υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς θα νικήσει με άνεση, υποστηρίζει η δημοσκόπηση της Elabe, με τουλάχιστον 56% έναντι ενός 44% της Λεπέν. Εάν αντίπαλος της Λεπέν στο β’ γύρο ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν τότε αυτός θα εκλεγόταν με 59% και η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου θα συγκέντρωνε το 41%.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή