Γαϊδουράκια με φωτοβολταϊκά φορτίζουν…. λάπτοπ Reviewed by Momizat on . Το γύρο του κόσμου κάνει μία καινοτομία από την Τουρκία, που συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με την… παράδοση. Πρόκειται για την πρωτοβουλία κτηνοτρόφων να τοποθ Το γύρο του κόσμου κάνει μία καινοτομία από την Τουρκία, που συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με την… παράδοση. Πρόκειται για την πρωτοβουλία κτηνοτρόφων να τοποθ Rating: 0

Γαϊδουράκια με φωτοβολταϊκά φορτίζουν…. λάπτοπ

Γαϊδουράκια με φωτοβολταϊκά φορτίζουν…. λάπτοπ

Το γύρο του κόσμου κάνει μία καινοτομία από την Τουρκία, που συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με την… παράδοση. Πρόκειται για την πρωτοβουλία κτηνοτρόφων να τοποθετήσουν ηλιακά πάνελ σε γαϊδουράκια, προκειμένου να έχουν ρεύμα για το Ίντερνετ, το κινητό τους τηλέφωνο και άλλες συσκευές.

Το πρωτοφανές σύστημα εφαρμόζεται στην Σμύρνη και επιτρέπει στους βοσκούς να είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Βίντεο του BBC, δείχνει πως λειτουργεί. Ο βοσκός περπατά δίπλα στο γαϊδουράκι που κουβαλά το ηλιακό πάνελ και τελικά βρίσκουν ένα καλό σημείο και σταματούν. Εκεί μπορεί να συνδεθεί με το λάπτοπ του για να «τσεκάρει» τι γίνεται στο Ίντερνετ για να δει την αγαπημένη του σειρά ή τον καιρό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα με τον τρόπο αυτό έχουν ρεύμα για τους φορητούς υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα αλλά και φωτισμό, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στο βουνό.

Δείτε το ρεπορτάζ του BBC

Πηγή: nooz.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή