Γεια σου κοπέλα μου να προσέχεις στο δρόμο Reviewed by Momizat on . Να βάλει και εσωτερικό... υαλοκαθαριστήρα στο αστικό λεωφορείο που οδηγεί, για να αντιμετωπίσει τα... ξεματιάσματα των έκπληκτων επιβατών! Η 27χρονη Ιωάννα Ντελ Να βάλει και εσωτερικό... υαλοκαθαριστήρα στο αστικό λεωφορείο που οδηγεί, για να αντιμετωπίσει τα... ξεματιάσματα των έκπληκτων επιβατών! Η 27χρονη Ιωάννα Ντελ Rating: 0

Γεια σου κοπέλα μου να προσέχεις στο δρόμο

Γεια σου κοπέλα μου να προσέχεις στο δρόμο

Να βάλει και εσωτερικό… υαλοκαθαριστήρα στο αστικό λεωφορείο που οδηγεί, για να αντιμετωπίσει τα… ξεματιάσματα των έκπληκτων επιβατών! Η 27χρονη Ιωάννα Ντελλή είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός, στα αστικά λεωφορεία της Λάρισας και το «φτου – φτου» των επιβατών πέφτει «σύννεφο», αυτό τον καιρό, που κάνει τα εκπαιδευτικά δρομολόγια.

Με συμπαραστάτη τον πατέρα της Κώστα Ντελλή, που είναι και εκείνος οδηγός αστικού, που τη συμβουλεύει και την καθοδηγεί, ετοιμάζεται να αναλάβει κανονικά υπηρεσία από την 1η Ιουλίου. Ιστορική η πρωτιά, για ένα ακόμη επάγγελμα, που στην Αθήνα και στο εξωτερικό, έχει από χρόνια, κατακτηθεί και από γυναίκες. Η Ιωάννα είχε προϋπηρεσία και στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Κεντρικής πλατείας της Λάρισας κι ο πατέρας της εργάστηκε και στη Γερμανία, σε αστικά λεωφορεία στο Μόναχο. Τη συναντήσαμε στην Κεντρική πλατεία, πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο με το Νο 2, έχοντας κοντά της τον περήφανο πατέρα της και παρουσία του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μιχ. Σακελλαρίου. Να, τι μας είπε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Αν υπάρχει θέληση και προσπάθεια, μπορείς να τα καταφέρεις. Ο κόσμος με αντιμετωπίζει πολύ ευχάριστα και οι δικές μου εντυπώσεις είναι θετικές. Μερικοί με… ξεματιάζουν όταν κατεβαίνουν από το λεωφορείο. Με φτύνουν για να μην βασκαθώ και με σταυρώνουν!

Είμαι 27 χρόνων, με σπουδές και πτυχίο Διεθνούς Εμπορίου από το ΤΕΙ Καστοριάς. Τελείωσα πριν 3 χρόνια και σκέφτηκα να ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα. Η δουλειά του πατέρα μου, η εμπειρία από τη Γερμανία, όπου ήταν οδηγός λεωφορείου, με έκανε να τολμήσω να κάνω αυτή την κίνηση. Γενικά μ’ αρέσει να οδηγώ το δικό μου όχημα. Μου άρεσε να οδηγώ και μέσα στην πόλη. Τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ είναι σύγχρονα, άνετα, εύκολα στην οδήγηση και από τη δουλειά μου στα εκδοτήρια εισιτηρίων, είχα μια σχέση άμεση με τα αστικά…».

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μ. Σακελλαρίου, μας είπε: «Ήταν σκέψη μας από πολλά χρόνια. Βλέπαμε στο εξωτερικό και στην Αθήνα γυναίκες να οδηγούν με πολλή επιτυχία λεωφορεία και μάλιστα και τα διπλά. Υπάρχουν και στατιστικές ότι ο κόσμος τις αγκαλιάζει με πολλή εμπιστοσύνη και με γυναίκες οδηγούς δημιουργούνται λιγότερα προβλήματα. Έτσι, όταν εκφράστηκε η επιθυμία της Ιωάννας, που είναι κόρη μετόχου του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και εργάζεται και ο ίδιος ως οδηγός στο αστικό, να εργασθεί ως οδηγός στο λεωφορείο, το αγκαλιάσαμε με χαρά. Την ενθαρρύναμε μάλιστα και τελικά το αποτέλεσμα, μας δικαιώνει. Είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός αστικού λεωφορείου στη Λάρισα. Από τις πρώτες μέρες, φάνηκε η πλήρης αποδοχή της, από το επιβατικό κοινό. Ο κόσμος ανεβαίνοντας, ένιωθε αρχικά μια έκπληξη, βλέποντας γυναίκα στο τιμόνι. Γρήγορα γινόταν θαυμασμός και όταν κατέβαιναν, πολλοί πήγαιναν στην οδηγό, τη συνέχαιραν και της εύχονταν κάθε επιτυχία. Μάλιστα, αρκετοί, τη σταύρωνα και την …ξεμάτιαζαν!

Από την πλευρά μας, η διοίκηση αγκαλιάζει αυτή τη «στροφή» του αστικού, ιδιαίτερα, γιατί πιστεύει πάντα στην αναβάθμιση, των -έτσι κι αλλιώς ποιοτικών- υπηρεσιών του αστικού ΚΤΕΛ. Με τη νέα πραγματικότητα, μπορεί να προσθέσει μία ακόμα ποιοτική διαφορά, η υπηρεσία της Ιωάννας. Μπορεί να δείξει ότι προβλήματα, που αντιμετωπίζουν καμιά φορά οι άνδρες οδηγοί, οι γυναίκες τα επιλύουν με ένα διαφορετικό τρόπο, προς όφελος της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Δεν αντιμετώπισε, ως τώρα, κανένα πρόβλημα στο στάδιο της εκπαίδευσης, την τήρηση των δρομολογίων, στους χρόνους, στις πληροφορίες που δίνει στο επιβατικό κοινό, είναι άψογη. Πιστεύουμε ότι η επιτυχία θα είναι απόλυτη. Από την 1η Ιουλίου ξεκινάει κανονικά την εργασία της και μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή της».

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή