"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Γεμίζουν φάρμακα τα σούπερ μάρκετ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ευρείας κυκλοφορίας αναλγητικά, αντιπυρετικά, σκευάσματα για πόνους μυών και αρθρώσεων, για πονόλαιμο, αντισταμινικά, αντιόξινα, δερματολογικά και στοματικά διαλύματα περιλαμβάνονται στην λίστα με τα φάρμακα που θα μπορούν να πωληθούν και στα σούπερ μάρκετ.

Χθες, ο ΕΟΦ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του την λίστα Φαρμάκων Γενικής Διάθεσης (ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ) η οποία περιλαμβάνει 40 δραστικές ουσίες καθώς τη μορφή-περιεκτικότητα και συσκευασίες που θα πρέπει να έχουν τα προϊόντα προκειμένου να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ.

Με βάση τον κατάλογο αυτό οι φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν προϊόντα με τις συγκεκριμένες δραστικές ουσίες μπορούν να καταθέσουν στον ΕΟΦ αιτήσεις αλλαγής του τρόπου διάθεσης των προϊόντων τους από «φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή» σε «φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή – Γενική Διάθεση».

Παράλληλα οι φαρμακευτικές εταιρείες δύνανται να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις και για φαρμακευτικά προϊόντα δραστικών ουσιών εκτός καταλόγου, οι οποίες και θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης