Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Τρικαλινή Παυλίνα Καρασιώτου Reviewed by Momizat on . H τρικαλινή οικονομολόγος Παυλίνα Καρασιώτου περιλαμβάνεται στη λίστα των 28 νέων γενικών γραμματέων Υπουργείων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Τοποθετείτα H τρικαλινή οικονομολόγος Παυλίνα Καρασιώτου περιλαμβάνεται στη λίστα των 28 νέων γενικών γραμματέων Υπουργείων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Τοποθετείτα Rating: 0

Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Τρικαλινή Παυλίνα Καρασιώτου

Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Τρικαλινή Παυλίνα Καρασιώτου

H τρικαλινή οικονομολόγος Παυλίνα Καρασιώτου περιλαμβάνεται στη λίστα των 28 νέων γενικών γραμματέων Υπουργείων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Τοποθετείται γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο Υπουργείο Εργασίας.

Η Παυλίνα Kαρασιώτου είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Οικονομικά (MSc in Economics) στο University College London και είναι διδάκτορας Οικονομικών (PhD in Economics) του Université Catholique de Louvain.

Θέμα της διδακτορικής διατριβής της είναι οι σχέσεις μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών (2012-2014) και Διευθύντρια του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής (2014-2015).

Κατά την περίοδο αυτή χειρίστηκε θέματα αποκρατικοποιήσεων και κρατικών ενισχύσεων, ενώ είχε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου.

Από το 2016 ήταν επιστημονική συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ κ. Ν. Μηταράκη στα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης στο πλαίσιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Ασχολήθηκε κυρίως με τη διαμόρφωση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό, ειδικότερα με την επεξεργασία των οικονομικών πτυχών της.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην Πανελλήνια Τράπεζα, ενώ είναι μέλος του Μητρώου Δημοσιονομικών Ελεγκτών και του Μητρώου Διδασκόντων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (CEDEFOP). Παράλληλα, έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή