Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων: «Βροχή» οι καταγγελίες για ρεσιτάλ παρανομίας και αυθαιρεσίας Reviewed by Momizat on .   Τα «μαγειρέματα» και οι παρανομίες που έλαβαν χώρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, εντός κι εκτός του Συμβουλίου, καταγράφονται σε πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος   Τα «μαγειρέματα» και οι παρανομίες που έλαβαν χώρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, εντός κι εκτός του Συμβουλίου, καταγράφονται σε πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Rating: 0

Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων: «Βροχή» οι καταγγελίες για ρεσιτάλ παρανομίας και αυθαιρεσίας

Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων: «Βροχή» οι καταγγελίες για ρεσιτάλ παρανομίας και αυθαιρεσίας

 

Τα «μαγειρέματα» και οι παρανομίες που έλαβαν χώρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, εντός κι εκτός του Συμβουλίου, καταγράφονται σε πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) αλλά και σε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας όπου προσέφυγε ένας εκ των υποψηφίων γιατρών

Μια απίστευτη ιστορία παράτυπης, αυθαίρετης και προκλητικής συμπεριφοράς δημοσίων λειτουργών του χώρου της υγείας, ένας εκ των οποίων μάλιστα έχει πλέον και την ιδιότητα του βουλευτή κυβερνητικής παράταξης, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Doctor in deep thought

 

Τόπος δράσης το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και «πρωταγωνιστές» τρία μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών, οι οποίοι σφράγισαν με τη συμμετοχή τους μια συνεδρίαση- παρωδία για την αξιολόγηση των υποψηφίων για τη θέση διευθυντή Παθολογίας που είχε προκηρυχθεί στο νοσοκομείο.

Τα «μαγειρέματα» και οι παρανομίες που έλαβαν χώρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, εντός κι εκτός του Συμβουλίου, καταγράφονται σε πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) αλλά και σε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας όπου προσέφυγε ένας εκ των υποψηφίων γιατρών.

Το ρεσιτάλ παρανομίας και αυθαιρεσίας μέσα από πράξεις, παραλείψεις, κωλυσιεργίες ωστόσο συνεχίζεται -όπως καταγγέλλει ο γιατρός που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη πετυχαίνοντας την ακύρωση της απόφασης της επίμαχης συνεδρίασης-  καθώς οι αρμόδιοι του νοσοκομείου Τρικάλων  παρότι υποχρεούνται να εφαρμόσουν την Δικαστική Απόφαση του Εφετείου και την νομοθεσία δεν το πράττουν.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, στις 25 Ιανουαρίου 2011 στο νοσοκομείο Τρικάλων προκηρύσσεται  μια θέση διευθυντή Παθολογίας. Τη θέση διεκδίκησαν τέσσερις υποψήφιοι. Το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών συνεδρίασε τον Φεβρουάριο με τη συμμετοχή της τότε διοικήτριας,  κυρίας Αθηνάς Πέτσα, του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου κ. Δημητρίου Πλατογιάννη και του διευθυντή της Β’ Παθολογικής κλινικής κ. Αθανάσιου (Σάκη) Παπαδόπουλου, βουλευτή σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συνεδρίαση 5μελούς οργάνου αλλά με… τρία μέλη

 

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν δύο τακτικά μέλη του Συμβουλίου που ήταν και οι  εισηγητές των υποψηφίων για την επίμαχη θέση. Επρόκειτο για δύο διευθυντές Παθολογίας του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας και του νοσοκομείου Καρδίτσας, αντιστοίχως. Όπως αναφέρεται στο πρακτικό συνεδρίασης του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών, τα δύο τακτικά μέλη, παρότι προσκλήθηκαν γραπτώς αλλά και τηλεφωνικώς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συνεδρίαση. Αυτό, ωστόσο, δεν αποτέλεσε κώλυμα τυπικό, ουσιαστικό ή ηθικό – από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς- για τα τρία μέλη ώστε να…συνεδριάσουν, να αξιολογήσουν, να προκρίνουν και να αποφασίσουν μόνοι τους!

Το προφανές, δηλαδή ότι δεν επρόκειτο για σύννομη σύγκληση και συνεδρίαση του Συμβουλίου, ουδόλως απασχόλησε και προβλημάτισε τους δύο γιατρούς και τη διοικήτρια. Ούτε κλήθηκαν τα αναπληρωματικά μέλη ούτε ζητήθηκε η εκ νέου σύγκληση του Συμβουλίου.
Το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας στο οποίο προσέφυγε ένας εκ των γιατρών, με την 474/2015 απόφασή του διαπιστώνει ότι «συντρέχει περίπτωση μη νόμιμης σύνθεσης του Συμβουλίου όχι μόνο λόγω της απουσίας των δύο τακτικών μελών αλλά και γιατί δεν κλήθηκαν ούτε τα ορισθέντα αναπληρωματικά».

Την παράτυπη σύνθεση του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών είχε διαπιστώσει με έλεγχό του το 2013 το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), ζητώντας μάλιστα τον πειθαρχικό και τον ποινικό έλεγχο των τριών προσώπων που συμμετείχαν στην επίμαχη συνεδρίαση.

Μεταξύ των ελεγχόμενων προσώπων είναι και ο κύριος Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (τότε ήταν  Διευθυντής Β’ παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων και προϊστάμενος του γιατρού που επιλέχθηκε τελικά για τη διευθυντική θέση, έως το 2014, οπότε συνταξιοδοτήθηκε με σκοπό να εκλεγεί βουλευτής, όπως και έγινε το 2015).

Το αίτημα για έλεγχο τέθηκε διότι τα μέλη του Συμβουλίου «προχώρησαν στη συνεδρίαση και σε λήψη απόφασης χωρίς να ελέγξουν τη νομιμότητα κλήτευσης των κριτών –εισηγητών και των υποψηφίων, αναβαθμολόγησαν δύο εκ των υποψηφίων με κριτήρια που δεν προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και αποφάσισαν βάσει της πεπλανημένης άποψης ότι ο ένας εκ των υποψηφίων είχε ήδη διοριστεί στο νοσοκομείο του Βόλου χωρίς να το ελέγξουν».

Το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Τρικάλων όπου εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών των μελών του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών.

 

Και ο τρίτος γίνεται… πρώτος

 

Σύμφωνα  με το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, σημαντικό ρόλο στη διαδικασία κρίσεως και αξιολόγησης των τεσσάρων γιατρών, υποψηφίων για τη θέση του διευθυντή, θα έπρεπε να έχουν οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τουλάχιστον έναν εκ των υποψηφίων.  Βάσει αυτών, υποψήφιος  – ο οποίος προκρίθηκε τελικά στη θέση του διευθυντή-  είχε εργασιακή αλλά και φιλική σχέση με τον διευθυντή του νοσοκομείου και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη Παπαδόπουλο, ενώ ένας εκ των γιατρών που απορρίφθηκε είχε σχέση εχθρότητας με έναν εκ των δύο εισηγητών.

Και παρότι υποβλήθηκε ένσταση εξαιρέσεως, το Συμβούλιο ουδόλως ασχολήθηκε ως όφειλε με το συγκεκριμένο θέμα και προχώρησε κανονικά στη διαδικασία, προκρίνοντας τον γιατρό που ήταν τρίτος στην κατάταξη στη θέση του διευθυντή. Στις 3 Απριλίου του 2012  απόφαση του υπουργού Υγείας προάγει τον γιατρό που επέλεξε το Συμβούλιο στη θέση του διευθυντή.

 

Τακτικισμοί και μεθοδεύσεις από το νοσοκομείο

 

Υποψήφιος που βρισκόταν στην πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη υπέβαλε αίτηση ακυρώσεως της απόφασης του Συμβουλίου, η οποία έγινε δεκτή. Το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 με την 474/2015 απόφασή του  που   δημοσιεύθηκε σε δημόσια συνεδρίαση στις 8/9/2015 και επιδόθηκε στο Γ. Ν. Τρικάλων  με το υπ’ αριθμόν 3375/13-10-2015 έγγραφό του, μεταξύ των άλλων, ακυρώνει τον διορισμό στη θέση Διευθυντού Παθολογίας, που προκηρύχθηκε το 2011 και διατάζει την συνέχιση της διαδικασίας από την αρχή, με τους ιδίους υποψηφίους.

Οκτώ μήνες μετά οι αρμόδιοι του Νοσοκομείου Τρικάλων κωλυσιεργώντας και παρανομώντας δεν εφαρμόζουν τη δικαστική απόφαση, παρότι η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική για τη δημόσια διοίκηση. Συνεχίζοντας τους τακτικισμούς, ζήτησαν την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ακυρώνει τον επίμαχο διορισμό σε θέση Διευθυντού, ενώ η νομοθεσία επιβάλλει την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης χωρίς άλλες διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με έγγραφά τους, τόσο η 5η Υγειονομική Περιφέρεια όσο και το υπουργείο Υγείας επισήμαναν στη διοίκηση του νοσοκομείου την υποχρέωσή του να εφαρμόσει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.
Τον περασμένο Φεβρουάριο εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία ακυρώνεται ο επίμαχος διορισμός και ο γιατρός επαναπροσδιορίζεται ως Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, αλλά και πάλι οι αρμόδιοι του  Νοσοκομείου Τρικάλων, κωλυσιεργούν και  περιφρονούν και τη δικαιοσύνη και το υπουργείο και δεν εφαρμόζουν  ούτε τη δικαστική απόφαση, ούτε την υπουργική απόφαση.

εφημερίδα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχόλια (6)

 • Διαπλοκή

  Στην ατελείωτη αυλή της μυλωνούς, τα περήφανα καναρίνια, τα σκοτεινά κοτσύφια και τα υπόλοιπα νοσηλευόμενα δεσποίνια, καραμεθάνε πίνοντας το αθάνατο παλιό καλό κρασί της διαπλοκής και ντοπάρονται, περιμένοντας τον ερχομό του νέου νυμφίου, για να τον σουφλίσουν και να προσπαθήσουν να τον βάλουν και αυτόν στην αμαρτωλή αυλή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ….

  Απάντηση
 • orgismenos

  ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;
  Εξόφθαλμα αδικήματα, ποινικά και διοικητικά από ανθρώπους που διαχειρίζονται Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Διοίκηση νοσοκομειου, ΣΚΕΙΟΠΝΙ) παρ’ όλες τις παρανομίες τους να μένουν ατιμώρητα και να μην εφαρμόζουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα από ανθρωπους που πασσάρουν στην πιάτσα τον εαυτό τους για αριστερους
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΣΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ;
  Εσεις εκεί στην ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε άποψη και γνώμη ,η είστε το ίδιο ; ΓΙΑΤΊ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΘΕΊΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ για τα καμωματα του “βολεμένου βουλευτή σας” ένοχο και με δικαστική βούλα, τότε είστε και σείς μελη της ενοχης και ανήθικης “αριστερας”

  Απάντηση
  • η αλήθεια δεν βλάπτει ποτέ

   Για να λέμε όλη την αλήθεια, χωρίς μισόλογα και σκοπιμότητες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ασκείται σήμερα από το παλιό σύστημα των πλειοψηφούντων μελών του Δ.Σ. του Νοσοκομείου (1 εκπρόσωπος των γιατρών που είναι ο ίδιος ο καθαιρεθείς Διευθυντής που εκλέχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τους γιατρούς του Νοσοκομείου!, 1 εκπρόσωπος των εργαζομένων του παλιού συστήματος &1 ακόμη εκτελών χρέη Διοικητή, γιατρός της Ιατρικής υπηρεσίας). Τα υπόλοιπα 2 μέλη του Δ.Σ. που διορίσθηκαν από την Κυβέρνηση είναι απλώς μειοψηφία!
   Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία δύναμη στο ανυπέρβλητο αυτό σύστημα της διαπλοκής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που κυβερνάει το Νοσοκομείο τουλάχιστον τις 3 τελευταίες δεκαετίες και εξοστρακίζει κάθε υγιή φωνή από τους εργαζομένους σε αυτό, οι οποίοι και δεν τολμούν να αντισταθούν στην συντριπτική πλειοψηφία που διορίσθηκαν ρουσφετολογικά και έχουν τα ηνία!
   Το λάθος του Βουλευτή είναι ότι, ως γιατρός παλιότερα, δεν ήρθε σε ρήξη με το επαίσχυντο αυτό σύστημα και συμβιβάσθηκε με τους ΠΑΣΟΚους, οι οποίοι αποτελούν και την πλεοοψηφία.
   Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι που καθυστερεί και δεν έβαλε ακόμη Διοικητή, για να ξεκαθαρίσει τον κόπρο του Αυγείου που έχει συσσωρευτεί από την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόσων χρόνων!
   Για να είμαστε πραγματιστές, όπως είναι τα πράγματα εκεί μέσα, αμφιβάλλω εάν κάποιος μπορέσει να διαλύσει το άνομο αυτό σύστημα που έχει εγκαθιδρυθεί!

   Απάντηση
 • Αθάνατη Διαπλοκή

  H αλήθεια δεν βλάπτει ποτέ, αλλά λησμονήθηκε να αναφερθεί ότι στις πρόσφατες εκλογές για εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, οι δήθεν προοδευτικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν ψήφισαν τον ευρύ συνασπισμό των εργαζομένων, που αντιμάχονταν το διαπλεκόμενο κατεστημένο της ανομίας που εγκαθιδρύθηκε τις τελευταίες δεκαετίες εκεί μέσα, αλλά με την λευκή ψήφο τους διευκόλυναν στην επανεκλογή του παλιού κατεστημένου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!
  Με τι ανταλλαγή όμως; Να υποθέσουμε ίσως, με την προαγωγή εκπροσώπου του ΠΑΜΕ σε ανώτερη θέση, από το κατεστημένο αυτό; Κατάντια της πολιτικής και έλλειψη αξιοπρέπειας…

  Απάντηση
 • Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)-Γραμματεία Τρικάλων

  Αγαπητή κυρία ” Αθάνατη Διαπλοκή ” σε διαβεβαιώνουμε ότι επάξια κατέχεις αυτό τον τίτλο, αφού από τα γραφόμενά σου δείχνεις άξια συνεχιστής των προκατόχων σου (βλέπε ΠΑΣΟΚ -ΝΔ) Δηλαδή, στη διαπλεκόμενη λασπολογία και τη συστηματική συκοφάντιση αυτών που πραγματικά μπαίνουν εμπόδιο στην αναρρίχησή σου στο θώκο του κυβερνητικού συνδικαλισμού,των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΣΟΚ σου έμαθε καλά αυτά τα κόλπα,έτσι για να διαιωνίζεται η διαπλοκή και να μπορεί να είναι “αθάνατη” όπως είναι και σένα τ’ονομά σου. Ήθελες να γίνεις χαλίφισσα στη θέση του χαλίφη και μάλλον η ξεκάθαρη θέση του ΠΑΜΕ σε δυσκόλεψε…Τόσο που και το πραγματικό σου όνομα απαρνήθηκες και μας κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία της κουκούλας που σου προσφέρει το διαδίκτυο. Φυσικά και θα ‘χεις ακούσει ποιοι φορούσαν και συνεχίζουν να φοράνε την κουκούλα για να να κάνουν τις βρώμικες δουλειές, όπως η λάσπη και η συκοφαντία που πετάς κι εσύ αριστερά και δεξιά… Αν το ξέχασες να στο θυμίσουμε :οι καταδότες, οι φασίστες, οι προβοκάτορες και οι ρουφιάνοι…Δυστυχώς “αγαπητοί μας φίλοι”, που κρύβεστε πίσω από το ψευδώνυμο “Αθάνατη Διαπλοκή”, εκεί έχετε φτάσει… Αν υπήρχε έστω κι ενα ψυγμα αλήθειας σε όσα ανώνυμα γράφετε, γιατί δεν το εκφράζετε επώνυμα ως συνδικαλιστική παράταξη, ως κίνηση, ως εργαζόμενοι στη συνέλευση των εργαζόμενων, στο σύλλογό τους, με γραπτή ανακοίνωση ή έστω προφορικά; Γιατί δεν το εκφράζετε επώνυμα με το θάρρος της γνώμης και της ιδιότητάς σας στα χώρο του νοσοκομείου και τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων του νοσοκομείου ή οποιουδήποτε φορέα σας εκπροσωπεί; Μάλλον, απ ότι φαίνεται εσάς σας εκπροσωπεί το σκοτάδι της κουκούλας και της θρασυδειλίας… και τολμάτε να εμφανιζεστε ως πολέμιοι της ανομίας και του κατεστημένου!!!
  Ακούστε και κάτι τελευταίο “αγαπητοί μας” επαναστάτες.. της κακιάς ώρας…
  «Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους» Τάδε έφη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

  Απάντηση
 • Γ. Κουτσ.

  Σιγά τι σας είπε βρε παιδιά και αφιερώνετε τόννους λάσπης; Επειδή υπέθεσε κάτι ρωτώντας; Και αφού επικαλείσθε τον Τσε, ο Τσε θα άφηνε να δημιουργηθεί τέτοιο κλίμα σήψης στο χώρο εργασίας του και δεν θα το πολεμούσε;
  Τι κάνατε λοιπόν τόσα χρόνια ως συνδικαλιστική παράταξη με τόση ισχύ στους συλλογικούς χώρους για να εξουδετερώσετε τη διαπλοκή του Νοσοκομείου; Υποθέτω τίποτα, μόνο μεγάλα λόγια που να δικαιολογούν τις ανύπαρκτες πράξεις..
  Και αυτή η λεκτική χυδαιότητα που χρησιμοποιείτε, θυμίζει ότι “εξ’ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια”. Και οι πολλές λέξεις που χρησιμοποιείτε μαρτυρούν ενοχή και μόνο…

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή