"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.8 C
Trikala

Γεύτηκαν παραδοσιακές πίτες στην Φαρκαδόνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας
Γεύτηκαν παραδοσιακές πίτες στην Φαρκαδόνα

Μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής έδωσαν για μια ακόμη χρονιά στο πλήθος κόσμου ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας και οι γηραιότερες γυναίκες της Δημοτικής Κοινότητας της έδρας του Δήμου.

Μαθήματα παρασκευής της χωριάτικής πίτας μιας και ο Σύλλογος για μια ακόμη χρονιά ήρθε να τιμήσει το παραδοσιακό φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές Φαρκαδονίων και Ελλήνων της περιφερείας.

Πιστός στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα της περιοχής του ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας θέλησε να πρωτοστατήσει για μια ακόμη χρονιά. Ήρθε να διοργανώσει για μια ακόμη χρονιά τη Γιορτή Χωριάτικης Πίτας στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία.

Στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας το σκηνικό ήταν άκρως παραδοσιακό. Ο Σύλλογος έστησε την δική του παραδοσιακή κουζίνα και οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες έλαβαν τους «σοφράδες» (ειδικά παραδοσιακά τραπέζια για το άνοιγμα των φύλλων) και τους πλάστες ετοιμάζοντας τις εξαιρετικές σε νοστιμιά πίτες. Ήρθαν να θυμηθούν την εποχή της νιότης, τότε που για να παντρευτούν τα κορίτσια του χωριού έπρεπε να γνωρίζουν να πλάθουν την πίτα, να ανάβουν τη γάστρα, γεγονός που κέντριζε την εκτίμηση των πεθερικών.

«Δεν μπορούμε να λησμονήσουμε τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας. Είναι οι αναμνήσεις του παρελθόντος που έρχονται να συναντήσουν τις θύμησες του σήμερα. Προς σ’ αυτή τη κατεύθυνση εργαζόμαστε όλα τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας. Να φέρουμε τους συντοπίτες μας κοντά στην ιστορία και την παράδοση που μας ακολουθεί», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δώρα Οικονομούλα η οποία λίγο αργότερα αναφέρθηκε σε κάθε πτυχή της ιστορίας για την παρασκευή της πίτας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα σύνολα Συλλόγων της περιοχής.

Την εκδήλωση μεταξύ των άλλων τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και δημοτικοί, πολιτικοί φορείς.

 

krinitrikalon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης