Γιάνης Βαρουφάκης από τα Τρίκαλα : «το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανυπακοής» Reviewed by Momizat on . Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη και υποψηφίων ευρωβουλευτών του κό Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη και υποψηφίων ευρωβουλευτών του κό Rating: 0

Γιάνης Βαρουφάκης από τα Τρίκαλα : «το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανυπακοής»

Γιάνης Βαρουφάκης από τα Τρίκαλα : «το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανυπακοής»

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη και υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος ΜέΡΑ25 όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις με τις οποίες κατέρχεται στις εκλογές. Αν και ο στόχος είναι οι ευρωεκλογές του 2019, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε έτοιμος και για εθνικές εκλογές.

Ο κ, Βαρουφάκης τόνισε στην ομιλία του, ότι «δεν είμαστε πλέον μόνοι, αυτό είναι το μήνυμα, εμείς δεν “μένουμε Ευρώπη”, είμαστε Ευρώπη. Είμαστε απαραίτητη εξέλιξη, είμαστε φάρος ελπίδας, όπως είπε ο Τσόμσκι” υπογράμμισε ο συνιδρυτής του DiEM25 .

Σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «τρίβουμε τα μάτια μας όταν η επίσημη Αριστερά αναλαμβάνει να είναι εφαρμοστής της λιτότητας» και πρόσθεσε ότι “είναι αβάσταχτο να ακούμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να λέει πως τη λιτότητα θα τη διώξουμε μέσα από τη λιτότητα”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν στη Βουλή, είπε ότι «όσο εκείνοι (οι εκλεγμένοι πολιτικοί) μετατρέπουν το Κοινοβούλιο σε φαρσοκωμωδία, εμείς θα μετατρέπουμε τα θέατρα σε Κοινοβούλιο”. Εντυπωσιακή επίσης η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα , εμφανώς συγκινημένη από την παρουσία της στη ιδιαίτερη πατρίδα της τα Τρίκαλα ευχαρίστησε τους Τρικαλινούς που με τα δικά τους μηνύματα στηρίζουν την εκλογική δυναμική του ΜέΡΑ25 .

Σχόλια (2)

 • ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

  Θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος απο τους παρευρισκομένους αποκόμισε κάτι το ουσιαστικό απο τις “βαρούφες” του Βαρουφάκη [β=μπ].

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Βαρούφες και Μπαρούφες

  Μα τι ουσιαστικό ή τι χρήσιμο μπορεί να αποκομίσει κανείς από τους δήθεν “σύγχρονους οικονομολόγους” της θεωρίας των παιγνίων και των κανόνων της ζούγκλας των αγορών και του νεοφιλελευθερισμού;
  Τι ουσιαστικό περιμένει κανείς από οικονομολόγους που ούτε καν βάζουν στο στόμα τους τη λέξη ευημερία ή καλύτερα τον όρο οικονομικά της ευημερίας:
  Όλοι μπαρούφες λένε για να υπηρετήσουν το νεοφιλελευθερισμό δηλαδή τη άλλη όψη του σύγχρονου φασισμού.
  Δικαιόπολης

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας