«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» και η κυβέρνηση…εγκρίνει Reviewed by Momizat on . Την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει καθ’ όλα νόμιμη και συνταγματική την μείωση των μισθών των εργαζομένων, το Μισθοδικείο(που ως γνωστόν θεσπίστηκε Την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει καθ’ όλα νόμιμη και συνταγματική την μείωση των μισθών των εργαζομένων, το Μισθοδικείο(που ως γνωστόν θεσπίστηκε Rating: 0

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» και η κυβέρνηση…εγκρίνει

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»  και η κυβέρνηση…εγκρίνει

Την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει καθ’ όλα νόμιμη και συνταγματική την μείωση των μισθών των εργαζομένων, το Μισθοδικείο(που ως γνωστόν θεσπίστηκε και αφορά μόνο το περιούσιο σινάφι των δικαστών), με δικαστική απόφαση κρίνει παράνομη την μείωση λόγω μνημονίου του μισθού των δικαστικών!!! Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, πέραν του ότι ταιριάζει απόλυτα η σοφή λαϊκή παροιμία: «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», έχουμε μια προκλητική και επιεικώς ανεύθυνη συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών, απέναντι στη χρεωκοπημένη χώρα και στην ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται απ’ την ανέχεια τη φτώχεια και την ανεργία.

Το δυστύχημα είναι ότι η άρτι ανασχηματισθείσα πολυπληθής συγκυβέρνηση, έσπευσε να εγκρίνει και να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση, λες και μας έχει συνηθίσει στο σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων (που αφορούν άλλες κοινωνικές ομάδες, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, ας πούμε)και των διατάξεων του Συντάγματος! Τώρα σίγουρα θα ακολουθήσουν οι βουλευτές, παρά τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, ότι δεν θα ισχύσει και γι’ αυτούς. Ο κ. Σαμαράς ή μας κοροϊδεύει, ή θεωρεί ότι ο λόγος του είναι πάνω από το Σύνταγμα. Και κάποιος αργόσχολος υπουργός του ή σχολάζων σύμβουλος του, να του διαβάσει τουλάχιστον τις σχετικές διατάξεις.

Για τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο που πασχίζουν νυχθημερόν για τη σωτηρία μας, οι σχολικοί φύλακες δεν είναι απαραίτητοι, οι καθαρίστριες ας μην επαναπροσλαμβάνονται, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι ας περιμένουν κι ένα χρόνο για τα δεδουλευμένα τους, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ας υπολειτουργούν, ας κόβονται οι αναπηρικές συντάξεις και ας υποφέρει ο κόσμος. Επείγει η ικανοποίηση των απαιτήσεων των δικαστικών και ένστολων. Ντροπή…….

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Υ.Γ. Στο καφενείο του χωριού, χτές ο μπαρμπα-Βαγγέλης έλεγε: «είναι βρωμιάρ’δες κι έχουν ανάγκη τ’ς δικαστικούς». Να μη συμφωνήσουμε;

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή