"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

40.1 C
Trikala

Γιάννης Πουλόπουλος : Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν αυτός που τον έκανε τραγουδιστή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια άγνωστη ιστορία για το πώς έγινε τραγουδιστής ο Γιάννης Πουλόπουλος, παρουσίασε ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσει πριν από πολλά χρόνια. Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι τον Πουλόπουλο, ο οποίος πέθανε σήμερα προκαλώντας πανελλήνια συγκίνηση, επέβαλε ουσιαστικά ο Μίκης Θεοδωράκης.

Διαβάστε την ιστορία:

Ο Γιάννης Πουλόπουλος μίλησε στον Γιώργο Τσαμπρα στα μέσα του 1980, μια συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αργότερα σε έναν από τους 3 τόμους του ΤιΒι Ζάπινγκ:

«Σκέφτηκα λοιπόν να τραγουδήσω και πήγα να με ακούσουνε στην Κολούμπια. Πήγαινα κάθε μέρα στις 10 το πρωί μα αυτοί δεν μου κλείνανε μια ημερομηνία για ακρόαση. Κάποια στιγμή, πρέπει να είχα χάσει ίσαμε με εκατό μεροκάματα με βάλανε για ακρόαση με άλλους …45!!! Παρακολουθούσα τους προηγούμενους από μένα όλοι τραγουδούσανε κάτι κλαψιάρικα, κάτι αμανέδες, κάτι τάμπα ντούμπα και λέω “θα σας πω ένα Θεοδωράκη»!
Αρχίσανε αυτοί την καζούρα “εδώ δεν μπορούν να βγάλουνε ένα τσιφτετέλι της σειράς, εσύ θα μας πεις Θεοδωράκη!! Χα χα χα”.
Ναι, λέω εγώ, θα σας πω ή το “Μάνα μου και Παναγιά” ή το “Παράπονο”! Μέσα από το τζάμι του στούντιο έβλεπα τον Θεοδωράκη, τον Τσιτσάνη, τον Καλδαρα και τον Παπαϊωάννου…».

Με το που τραγουδάει ο Πουλόπουλος, και πριν πει κάποιος άλλος κάτι, πετάγεται, λέει, ο ψηλός, τον Μίκη εννοεί και λέει “Σας κάνει δεν σας κάνει, τον κάνω εγώ τραγουδιστή για πάρτη μου”!

Ετσι ο Πουλόπουλος ευτύχησε να τραγουδήσει τραγούδια όπως «Γωνιά – γωνιά» και «Είναι μακρύς ο δρόμος σου» από τον 2ο κύκλο της “Πολιτείας” του Μίκη Θεοδωράκη. Πρωτοηχογραφήθηκαν με τον Γιάννη Πουλόπουλο, στην Columbia, τον Μάιο του 1964. Λίγους μήνες αργότερα, Οκτώβριο του 1964, ηχογραφήθηκαν και με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Νοέμβριο του 1964 ο Γιάννης Πουλόπουλος τα ηχογράφησε εκ νέου, στη LYRA, με την ενορχήστρωση του Γιάννη Διδιλη. Το δισκάκι που έχει την πρώτη ηχογράφηση, λίγο διαφορετική από αυτή είναι το His Masters Voice 7PG 3411…

in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης