"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Γιάννης Ραγκούσης από τα Τρίκαλα : «Θα παλέψω για μια μεγάλη κεντροαριστερά» – Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Βασικός άξονας του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να είναι η δυνατότητά του «να φέρει στο προσκήνιο νέες δυνάμεις, νέους πολιτικούς και νέα στελέχη», τόνισε από τα Τρίκαλα , ο Γιάννης Ραγκούσης, δίνοντας σύνθημα ανανέωσης.

Φωτογραφία του Giannis Ragkousis.

Στον κατάμεστο από Τρικαλινούς Δημοτικό Κινηματογράφο τον πρώην υπουργο  προλόγισαν οι Γιώργος Καρκανιάς και Αχιλλέας Οικονόμου.

Να σημειώσουμε πως ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ίσως ο μόνος που εδώ και καιρό έχει διατυπώσει τις απόψεις και για το πολιτειακό σύστημα όπου μεταξύ άλλων τονίζει: «ανώτατο όριο στην θητεία των βουλευτών και των υπουργών. Η γνώμη μου είναι 12 χρόνια ανώτατο όριο για τους βουλευτές και 8 χρόνια για τους υπουργούς». Με αυτόν τον τρόπο όπως ανέφερε θα έρχονται στο πολιτικό προσκήνιο νέες δυνάμεις, ενώ συνέχισε «όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο θα έχω την εντολή αν αξιοποιηθούν σε άλλα πεδία μάχης και προσφοράς για την Ελληνική κοινωνία».

Φωτογραφία του Giannis Ragkousis.

Ο  υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, έδωσε εκ νέου απαντήσεις και για την προοπτική συνεννόησης – συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αναφέρθηκε και στα περιθώρια αξιοποίησης των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, ένας  από τους πολιτικούς άξονες του νέου φορέα θα πρέπει να είναι μια χειραφετημένη στρατηγική της νέας παράταξης απέναντι στη ΝΔ. «Πρέπει», είπε, «να απελευθερωθούμε ως παράταξη από την Νέα Δημοκρατία, όπως τουλάχιστον οι σχέσεις αυτής της εμπλοκής δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια», για να διευκρινίσει στη συνέχεια: «Πολλοί το μπερδεύουν με το αν θα συνεννοούμαστε με την ΝΔ για να λύνουμε τα προβλήματα των πολιτών. Το ίδιο ισχύει στη δική μου την προσέγγιση και για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πολλοί το μπερδεύουν για το αν θα υπάρχει συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώ λοιπόν και λέω όχι στη συγκυβέρνηση, όμως δεν λέω όχι στη συνεννόηση με τα αντίπαλα κόμματα για να λυθούν τα προβλήματα των πολιτών».

Όσο για τα περιθώρια συνεννόησης του νέου φορέα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -με κοινό παρονομαστή την Προεδρία της Δημοκρατίας-  ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε πως για να δουλέψουν οι θεσμοί και για να υπάρχει συναινετική προσέγγιση, «μπορούμε να ψηφίσουμε με τον κ. Μητσοτάκη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον η ΝΔ υπερψηφίσει ή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ή τον Γιώργο Παπανδρέου».

«Το σκεπτικό μου δεν είναι να εκβιάσω κανέναν. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος του παρασκηνίου, δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής, όπως μπορεί να έχει μάθει η ΝΔ να λειτουργεί. Λέω ανοιχτά την γνώμη μου. Και λέω λοιπόν, πως έχουμε δύο εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς, που προφανώς κατά την διάρκεια της θητείας τους κάνανε λάθη. Όμως και ο Σημίτης και ο Παπανδρέου προσέφεραν στην χώρα. Και όπως κατά την γνώμη της ΝΔ κάποτε η προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή την οδήγησε ώστε να τον εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι και εγώ λέω ότι ήρθε η ώρα να εκλεγεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς από την παράταξή μας» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

 

Όπως εξάλλου είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, η ψήφος στο πρόσωπό του «θα είναι η εντολή ώστε στα ψηφοδέλτια της παράταξης θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια θητεία στη Βουλή» και στο σημείο αυτό τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ανώτατου ορίου θητείας για βουλευτές και υπουργούς. Τα υπόλοιπα στελέχη, συμπλήρωσε, θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν σε άλλα πεδία, όπως είναι η αυτοδιοίκηση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι κοινωνικοί χώροι.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Ραγκούση, ένας ακόμα πολιτικός στόχος του νέου φορέα θα πρέπει να είναι «η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας», με στόχο να τεθούν «σε απόλυτη προτεραιότητα τα προβλήματα, οι ανάγκες και οι ελπίδες της νέας γενιάς και των παραγωγικών ηλικιών». Ως ενδεικτικό παράδειγμα ο πρώην υπουργός ανέφερε τα 625 εκατ. ευρώ του πλεονάσματος του 2016, τα οποία, κατά τον ίδιο, «θα έπρεπε να πάνε στους νέους και τις παραγωγικές ηλικίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης