"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Γιατί δεν πετάνε τα έρμα;…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Βαρέθηκε η ψυχή μας να ακούμε για νέα υδατοδρόμια, αλλά υδροπλάνα δεν βλέπουμε, όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά πουθενά

Εγκρίθηκε η άδεια υδατοδρομίου στη Σκύρο, στην Κύμη, στην Πάτμο, στον Αλιμο και ούτω καθεξής. Χρόνια τώρα, δελτία Τύπου προαναγγέλλουν πανηγυρικά την άφιξη υδροπλάνων, ιστοσελίδες «αεροπορικών» εταιρειών περιγράφουν υπηρεσίες, δρομολόγια, αεροσκάφη, υπόσχονται καριέρες και φθηνά εισιτήρια.

Και το μόνο που τελικά συμβαίνει είναι η άφιξη ενός ακόμη ουρανοκατέβατου δελτίου Τύπου για την αδειοδότηση κάποιου νέου υδατοδρομίου σε κάποιο άλλο νησί, σε κάποια άλλη παραλία.

Οι μόνοι που γράφουν ώρες… πτήσης είναι οι συντάκτες των δελτίων Τύπου. Μια αεροπορική εταιρεία είναι μάλλον κάτι περισσότερο από μια ιστοσελίδα κι ένα γραφείο Τύπου. Θέλει αεροσκάφη, πληρώματα, τεχνικούς, πρόγραμμα πτήσεων. Εχει κάποιος από αυτούς κάτι από αυτά; 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Το μεγάλο ερώτημα είναι “γιατί” καθυστερούν οι άδειες για τα υδατοδρόμια. Σίγουρα, η εμπλοκή πολλών υπηρεσιών δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες.
    Ωστόσο, η καθυστέρηση οφείλεται, μεταξύ άλλων, και σε έναν άλλο λόγο. Οι άδειες υδατοδρομίων που είχαν εγκριθεί ήταν ιδιωτικές, ανήκαν δηλαδή στην εταιρεία. Όταν έπαυσαν να λειτουργούν ή αποσύρθηκαν με την κρίση covid ή του 2015, αυτομάτως “ακυρώθηκαν”, οπότε η διαδικασία έπρεπε να εκκινήσει από την αρχή. Γι’ αυτόν τον λόγο, αρκετές άδειες υδατοδρομίων θα ανήκουν στα Λιμενικά Ταμεία. Ωστόσο, θα υπάρχουν και ιδιωτικές άδειες υδατοδρομίων. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης