Γιατί κλείνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Reviewed by Momizat on . Τις τρομερές ελλείψεις σε πλήθος τομέων, δημοσιοποιεί για μια ακόμη φορά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε συνεδρίαση της Συγκλήτου του την Τετάρτη, τονίστηκαν τα π Τις τρομερές ελλείψεις σε πλήθος τομέων, δημοσιοποιεί για μια ακόμη φορά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε συνεδρίαση της Συγκλήτου του την Τετάρτη, τονίστηκαν τα π Rating: 0

Γιατί κλείνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Γιατί κλείνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τις τρομερές ελλείψεις σε πλήθος τομέων, δημοσιοποιεί για μια ακόμη φορά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε συνεδρίαση της Συγκλήτου του την Τετάρτη, τονίστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη διαθεσιμότητα των 33 υπαλλήλων. Ετσι το Πανπιστήμιο κλείνει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Νεώερα θα υπάρξουν τη Δευτέρα, σε νέα συνεδρίαση. Σημειώνεται ότι η συνέλευση του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της λειτουργίας του έως την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, όπου και θα ξανασυνεδριάσει. Το ψήφισμα αναφέρει:

 

Ψήφισμα Συγκλήτου Π.Θ. 25/9/2013

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνήλθε σήμερα στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 με αποκλειστικό θέμα το ζήτημα της διαθεσιμότητας των 33 υπαλλήλων του Ιδρύματος.
Η Σύγκλητος, ύστερα από ενημέρωση του Πρύτανη και μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε τα παρακάτω:

1) Να ζητηθεί η άμεση ανάκληση της εκδοθείσας ΚΥΑ σχετικά με τη διαθεσιμότητα των ανωτέρω υπαλλήλων.
2) Να ασκηθεί άμεσα από το Π.Θ. αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσφυγή στο ΣτΕ καθώς και πιθανή προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
3) Η ήδη αυξημένη γεωγραφική διασπορά του ιδρύματος, σε συνδυασμό με τον υπερβολικό αριθμό εισακτέων, την καθυστέρηση διορισμού μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, την έλλειψη συμβασιούχων 407/80, την απουσία αποσπασμένων εκπαιδευτικών, την περικοπή του προϋπολογισμού, καθώς και η πολυήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων έχει οδηγήσει το Ίδρυμα σε δεινή κατάσταση. Γι’ αυτό το λόγο η Σύγκλητος αποφασίζει ομόφωνα την τριήμερη συμβολική αναστολή των διοικητικών και διδακτικών λειτουργιών του Ιδρύματος στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2013.
4) Η Σύγκλητος του Π.Θ. να απευθυνθεί στην κοινωνία για τις δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία του Ιδρύματος.
5) Να συγκληθεί η Σύγκλητος τη Δευτέρα 30-09-2013 στις 11:00 π.μ. προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση.
6) Τέλος, η Σύγκλητος του ΠΘ δήλωσε τη συμπαράσταση της στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή