Γιατί το παιδάκι που «έφαγε» την τρικλοποδιά στην Ουγγαρία φορούσε μπλούζα του Άρη Reviewed by Momizat on . Οι εικόνες του παιδιού μαζί με τον πατέρα του που τους έβαλε τρικλοποδιά η οπερατέρ της ουγγρικής τηλεόρασης, έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας παγκόσμια κ Οι εικόνες του παιδιού μαζί με τον πατέρα του που τους έβαλε τρικλοποδιά η οπερατέρ της ουγγρικής τηλεόρασης, έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας παγκόσμια κ Rating: 0

Γιατί το παιδάκι που «έφαγε» την τρικλοποδιά στην Ουγγαρία φορούσε μπλούζα του Άρη

Γιατί το παιδάκι που «έφαγε» την τρικλοποδιά στην Ουγγαρία φορούσε μπλούζα του Άρη

Οι εικόνες του παιδιού μαζί με τον πατέρα του που τους έβαλε τρικλοποδιά η οπερατέρ της ουγγρικής τηλεόρασης, έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή για την οπερατέρ, αλλά και την απόλυση της Petra László.

Αυτό που λίγοι πρόσεξαν ήταν ότι το παιδάκι φορούσε μπλούζα του Άρη. Πολλοί φίλαθλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναπαρήγαγαν την εικόνα υπογραμμίζοντάς το, για να έρθει λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη (ΚΜΑ) Άγγελο Μισιρλή, που έδωσε την απάντηση στην απορία.

Ο κ.Μισιρλής, ως οπερατέρ βρισκόταν στο σημείο και κάλυπτε τα γεγονότα. Λίγο πριν το περιστατικό, είχε συνταξιδέψει με τον πατέρα και το μικρό παιδί από την Ειδομένη προς τα Σκόπια και τους συνάντησε ξανά τυχαία στο σημείο που διαδραματίστηκε το περιστατικό που προκάλεσε ντροπή σε κάθε άνθρωπο.

Ο οπερατέρ δεν είχε κάτι να δώσει στο μικρό παιδί κι έτσι του έδωσε μια μπλούζα του Άρη, «για να θυμάται την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον θεό Άρη».

Λίγες μέρες αργότερα, είδε το παιδί να φορά την μπλούζα. Ήταν η στιγμή που «έτρωγε» την τρικλοποδιά…

Παιδί πρόσφυγας - φανέλα Άρη

Ο Άγγελος Μισιρλής περιέγραψε το περιστατικό στο pressaris.gr:

«Η ιστορία μια κίτρινης φανέλας…

Ξεκίνησε πατέρας κ γιος έξω από την Δαμασκό, διέσχισε την Τουρκία και έφθασε στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό, έφτασαν στην Κω, κομμάτια πεινασμένοι, διψασμένοι αλλά οι δυο τους θηρία συνέχισαν, φθάσανε Αθήνα κι από εκεί Θεσσαλονίκη.

Με λεωφορείο έξω από το Πολύκαστρο κι από εκεί με τα πόδια Ειδομένη. Και εκεί από τύχη τους είδα στην ουρά περάσανε τα σύνορα Ειδομένη Fyrom και στη συνέχεια πήγανε Γευγελή.

Εκεί τους γνώρισα στο τρένο, δεν είχα τίποτα εκτός από μια φανέλα του θεού Άρη, αυτήν είχα αυτή έδωσα με μια ευχή: «Αγόρι μου δεν έχω να σου δώσω τίποτα εκτός από την φανέλα του θεού Άρη σου την δίνω σαν ενθύμιο, να θυμάσαι την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον θεό Άρη».

Με είδε, την πήρε και με ευχαρίστησε, χωριστήκαμε στο Ταμπανόφσκι στα σύνορα Fyrom – Serbia, ώσπου ξαφνικά είδα τον πιτσιρικά με την κίτρινη φανέλα στην Ουγγαρία, αγκαλιά στον πατέρα του να τον ρίχνουνε κάτω…

Αγόρι μου θα πέσεις πολλές φορές αλλά πάντα θα βρίσκεις τα άντερα και θα σηκώνεσαι,

ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ…

έκλαψα… Μακάρι να σε ξανασυναντήσω».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή