"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Γιατί τόση πολεμική ; – του Σταύρου Φαλαγκάρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η ειρωνική και εχθρική στάση απέναντι σ’ αυτή την  κυβέρνηση, πριν ακόμα  καλά- καλά ορκιστεί, προμηνούσε την σημερινή πολεμική και το ποδοσφαιρικού τύπου μίσος, που εκδηλώνεται από ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους.

Κατανοώ πλήρως την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των πολιτών αριστερών και μη, με την αθέτηση υποσχέσεων, τα λάθη, τις  αστοχίες και τις συμπεριφορές στελεχών της κυβέρνησης. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως την τόση απαξίωση και απέχθεια, ώστε να θεωρείται «η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» και το να ελπίζει  ακόμα κάποιος/α, (όπως η αφεντιά μου), να είναι περίπου αμάρτημα  ή αντικείμενο χλευασμού.

Αυτοί που μας οδήγησαν σ’ αυτή την παρακμή και κατέστρεψαν τη χώρα, που θεωρούσαν το κράτος  λάφυρο και ιδιοκτησία τους, αυτοί που διόριζαν με το αζημίωτο στο δημόσιο ( φήμες λένε  στο καφενείο του χωριού μου για κάτι εκατομμύρια) και με πλαστά μάλιστα πτυχία, ακόμη και μετά την ψήφιση του ΑΣΕΠ του αείμνηστου Πεπονή, αυτοί που είχαν ως κανόνα αξιοκρατίας «τα δικά μας παιδιά», έρχονται τώρα με πολιτικό θράσος και υποκρισία να ομιλούν για ηθική και πολιτική εντιμότητα. Για να μην  αναφερθούμε σε κάτι «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων», και ξύσουμε πληγές του παρελθόντος….

Αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια, θέλουν να μας πείσουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για όλη την κακοδαιμονία. Πρόλαβε μέσα σε λίγους μήνες «να επιφέρει τόση καταστροφή, όση δεν έγινε μετά την μεταπολίτευση»!!! «Είπε τόσα ψέματα όσα δεν ακούστηκαν τις  τελευταίες δεκαετίες»!! Αυτοί που πουλούσαν ανέξοδο πατριωτισμό σε μας παραγγέλνοντας εξοπλισμούς μόνο για τις μίζες,  αυτοί που έπαιρναν τα δωράκια της ΖΙΜΕΝΣ, με του 50 και 60 συμβούλους στο υπουργείο τους, έχουν την αναίδεια και την αυθάδεια να ηθικολογούν.

Το θλιβερό είναι ότι μίλησαν και κάποιοι διανοούμενοι με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, για «κατσαπλιάδες  που άρπαξαν την εξουσία», αναιρώντας οι ανόητοι την αξιοπρέπεια και το κύρος τους.

Αυτές τις μέρες λοιπόν, ανακάλυψαν μαζί με κάποια ΜΜΕ, όπου μια φτηνή φυλλάδα και το γνωστό συγκρότημα σέρνουν το χορό, διορισμούς στο δημόσιο. Ξέρουν πολύ καλά  ότι πρόκειται για συνεργάτες κυβερνητικών. Γνωστοί ως μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα φύγουν μαζί με την κυβέρνηση. Αυτός ο θεσμός λοιπόν ισχύει από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, αλλά οι αθεόφοβοι θέλουν να μας κάνουν να  πιστέψουμε ότι τον θέσπισε χτες Ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεφουρνίζουν μάλιστα  και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα, υπογραμμίζοντας  μόνο το ρήμα διορίζω…Η Και γω διαφωνώ με επιλογές κάποιων προσώπων, ανεξάρτητα από τα προσόντα και τις ικανότητές τους,  με τον αριθμό των συμβούλων κι άλλες επιλογές της κυβέρνησης, αλλά διαφωνώ με την σκόπιμη παραποίηση και την  καταφανή διαστρέβλωση. Γιατί δεν ακούγεται, για παράδειγμα, ούτε γράφεται ότι η κυβέρνηση, όπως λέει, μείωσε στο 60% τους μετακλητούς υπαλλήλους, παρά μόνο διορισμοί, διορισμοί; Κι αν λέει ψέματα και το ποσοστό μείωσης είναι το μισό, αυτό δεν σημαίνει υπολογίσιμο οικονομικό όφελος;

Όταν δε τέτοιου είδους και ήθους κακόπιστες κριτικές και κατηγορίες για οικογενειοκρατία,  εκστομίζονται  από γυρολόγους πολιτικούς της πλάκας και γόνους πολιτικών και δυναστειών, τότε σου προκαλούν αναγούλα και οργή.

Ασφαλώς κι έχει δικαίωμα  καθένας /μια, να υποστηρίζει την πολιτική που τον εκφράζει  και τον πολιτικό της αρεσκείας του. Θεωρώ όμως την εκούσια αμνησία και την επιλεκτική μνήμη ορισμένων υποστηρικτών τους , τουλάχιστον προκλητική.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Υ.Γ.        1 Σιδερόπουλος, αγροτοπατέρας της Θεσσαλίας και Παναγόπουλος της ΓΕΣΕΕ, καταχείμωνο ξύπνησαν από την πολύχρονη χειμερία νάρκη και ο συνδικαλισμός ξαναβρήκε τον βηματισμό του…

  1. Χαίρομαι ιδιαιτέρως  ως χαιρέκακος, γιατί αρκετοί δεν κοιμούνται ήσυχα. (Λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Λουξεμβούργου κ.λ.π.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης