Γιατρός διορίστηκε στο Γ. Ν. Λάρισας και αμέσως μετά μετακινήθηκε στο Π. Γ. Ν. Λ με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Reviewed by Momizat on . Δύο μόλις ώρες κράτησε η έκδηλη χαρά της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου για την κάλυψη έστω και μερικών αναγκών της πολύπαθης Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινι Δύο μόλις ώρες κράτησε η έκδηλη χαρά της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου για την κάλυψη έστω και μερικών αναγκών της πολύπαθης Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινι Rating: 0

Γιατρός διορίστηκε στο Γ. Ν. Λάρισας και αμέσως μετά μετακινήθηκε στο Π. Γ. Ν. Λ με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Γιατρός διορίστηκε στο Γ. Ν. Λάρισας και αμέσως μετά μετακινήθηκε στο Π. Γ. Ν. Λ με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Δύο μόλις ώρες κράτησε η έκδηλη χαρά της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου

για την κάλυψη έστω και μερικών αναγκών της πολύπαθης Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής. Νωρίς προχθές το πρωί ορκίστηκε νεοδιορισθείσα γυναικολόγος και εντάχθηκε στο τμήμα, για να αναχωρήσει το μεσημέρι για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου μετακινήθηκε με απόφαση της 5ης ΥΠΕ αφού προηγουμένως πρόλαβε να υπογράψει δήλωση για την οικειοθελή μετακίνησή της στο τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

Μετακίνηση, που εγείρει σειρά ερωτηματικών για τον τρόπο κάλυψης των υπαρχουσών αναγκών και διαμορφώνει την αίσθηση της συνεχούς απαξίωσης και υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το νοσηλευτικό ίδρυμα φαίνεται να έχει καλυμμένη μια θέση επιμελήτριας, χωρίς να απολαμβάνει τις υπηρεσίες της, τις οποίες προσφέρει σε άλλη νοσηλευτική δομή και χωρίς να μπορεί να επαναπροκηρύξει τη θέση για να καλύψει τις δικές του ανάγκες.

Νωρίς προχθές το πρωί το Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Νοσοκομείου με απόφασή του εγγράφει στη δύναμη του ιατρικού προσωπικού γυναίκα γιατρό, που διορίστηκε σε θέση επιμελήτριας Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογίας του κλάδου γιατρών επί θητεία και λίγο αργότερα η γιατρός επισκέπτεται το γραφείο του διοικητή Γρηγόρη Βλαχάκη όπου και ορκίζεται σε μια ολιγόλεπτη τελετή. Με τον διοικητή να την καλωσορίζει εμφανώς ικανοποιημένος εξηγώντας ότι με την παρουσία της θα αντιμετωπιστεί τμήμα των προβλημάτων της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στις Λαρισαίες.

Ωστόσο λίγο πριν το μεσημέρι έφθασε στις διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη με την οποία μετακινείται η επιμελήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για χρονικό διάστημα τριών μηνών προκειμένου να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής, ο διευθυντής της οποίας καθηγητής Αλ. Δαπόντε είχε ζητήσει να καλυφθούν δεδομένου ότι απουσιάζουν 4 ειδικοί γιατροί, με τον αριθμό των τοκετών και των χειρουργείων να εμφανίζεται αυξημένος.

Από την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ προκύπτει ότι από την ορκωμοσία της μέχρι την υπογραφή της απόφασης η επιμελήτρια υπέβαλε αίτηση για την οικειοθελή μετακίνησή της, η οποία περίπου …αυτόματα έγινε αποδεκτή!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τους χειρισμούς της μετακίνησης, με τον διοικητή να διαβεβαιώνει σε κάθε κατεύθυνση ότι «ούτε ρωτήθηκε, ούτε είχε συμμετοχή στην απόφαση Φ. Σερέτη…», ενώ η μετακίνηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των γιατρών με χαρακτηριστική την ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ με την οποία ζητά σεβασμό του Γ.Ν.Λ., του προσωπικού του και της προσπάθειας που καταβάλλει για επιβίωση και αναβάθμιση καθώς και άμεση ανάκληση της μετακίνησης της ιατρού γυναικολόγου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΛ
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΚΥΛ αναφέρει: «Πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής στο πρωτόκολλο της ορκωμοσίας του διορισμού επιμελήτριας ιατρού στο Τμήμα Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Γ.Ν. Λάρισας, η διοίκηση της 5ης Υ.Πε., με την υπ’ αριθμόν Δ150327/15-06-2022 απόφασή της, μετακίνησε αυθημερόν (!) την ιατρό στο αντίστοιχο Τμήμα του Π.Γ.Ν.Λ.
Ανεξαρτήτως της αληθούς αιτίας της μετακίνησης, το γεγονός αυτό καθ’ εαυτό αναδεικνύει, ότι οι ενέργειες που στοχεύουν στην απαξίωση και την υποβάθμιση του Γ.Ν.Λ. έχουν εμπεδωθεί πλέον ως πρωτόγονο αντανακλαστικό στην δραστηριότητα της 5ης Υ.Πε.
Είναι πρόσφατη εξάλλου η αντίστοιχη μετακίνηση ιατρού ουρολόγου στο Π.Γ.Ν.Λ., άμα τη προσλήψει στο Γ.Ν.Λ, με ανάλογη διαδικασία.
Η 5ηΥ.Πε επίσης εκ των φαινομένων διεκδικεί ρόλο πρωτοπορίας στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής απαξίωσης του Ε.Σ.Υ. και της προσπάθειας ώσμωσης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Μετά την υψηλή της επίδοση στην προώθηση της διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων από ιατρούς του δημοσίου συστήματος σε ιδιωτικά νοσοκομεία, η 5η Υ.Πε., όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. (!), πρωταγωνιστεί και στην πρόσληψη ιδιωτών ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με δελτίο παροχής υπηρεσιών, για Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής ευθύνης της, σε υλοποίηση, με περισσή σπουδή και αφοσίωση, των σχετικών αθλίων αποφάσεων της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα.
Απαιτούμε:
* Σεβασμό του Γ.Ν.Λ., του προσωπικού του και της προσπάθειας που καταβάλλει για επιβίωση και αναβάθμιση.
* Άμεση ανάκληση της μετακίνησης της ιατρού γυναικολόγου.
* Σαφή και άμεση τοποθέτηση της διοίκησης του Γ.Ν.Λ. για το θέμα της μετακίνησης και διατύπωση επιτακτικού αιτήματος για την άμεση ανάκλησή της, αν όντως η διοίκηση ενδιαφέρεται για το Γ.Ν.Λ. και το μέλλον του».
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή