"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Για βαριά αμέλεια άνω των 300.000 ευρώ ελέγχεται ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ελεγχόμενος από το Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών είναι  ο πρώην δήμαρχος Λάρισας, Κωνσταντίνος Τζανακούλης που, σύμφωνα με δημοσίευμα,  κατηγορείται για βαριά αμέλεια άνω των 300.000 ευρώ.

«H βαριά αμέλεια που καταλογίζεται στον πρώην δήμαρχο Λάρισας σχετίζεται με το κληροδότημα «Σωτήριος Ι. Ζιαζιάς», το οποίο περιλαμβάνει κυρίως ακίνητα, τα έσοδα από τα οποία δίνονται για κοινωφελείς σκοπούς. Σύμφωνα με το καταστατικό του κληροδοτήματος, ο εκάστοτε δήμαρχος Λάρισας είναι και πρόεδρος του ΔΣ του κληροδοτήματος, μια θέση που ο κ. Τζανακούλης είχε την περίοδο 2003-2014.

Όπως προκύπτει από την 45 σελίδων εισήγηση του Τμήματος Εκκαθάρισης της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσίων που απεστάλη στο Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας, προτείνεται λόγω βαριάς αμέλειας ο καταλογισμός ποσού 17. 282 ευρώ στον πρώην δήμαρχο Λάρισας για τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν από την εφορία στο κληροδότημα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2003-2007, 2008-2009 και 2010-2013.

Προτείνεται επίσης η επιβολή διοικητικού προστίμου στον κ. Τζανακούλη για συμβάσεις που σύνηψε το 2004, το 2005, το 2011 και το 2014 χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις περί Εθνικών Κληροδοτημάτων διαδικασία μίσθωσης ακινήτων.

Στον κ. Τζανακούλη και άλλα μέλη του ΔΣ του κληροδοτήματος καταλογίζονται επίσης 234.452 ευρώ για ενοίκια που αμέλησαν να εισπράξουν και για τα οποία έχει λήξει η περίοδος παραγραφής. Ο εισηγητής προτείνει ο καταλογισμός του συγκεκριμένου ποσού να γίνει επιμεριστικά στον πρώην δήμαρχο Λάρισας και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

Τέλος ο εισηγητής προτείνει να καταλογιστεί επιμεριστικά και ισομερώς το ποσό των 63.727 ευρώ στον Κωνσταντίνο Τζανακούλη και σε άλλους εκτελεστές του κληροδοτήματος, από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις λόγω του εκπρόθεσμων υποβολών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τις χρήσεις 2002 – 2014» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του zougla.gr.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή το θέμα βρίσκεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το οποίο θα έχει και την τελική απόφαση, αν δηλαδή θα κάνει δεκτή την παραπάνω εισήγηση ή αν θα αθωώσει τον κ. Τζανακούλη.

Υπενθυμίζεται τέλος, πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος να αναλάβει καθήκοντα γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ONLARISSA.GR

«Η έκθεση των ελεγκτών σε καμία περίπτωση δεν αποδίδει δόλο ή βαριά αμέλεια» σχολίασε στο onlarissa.gr ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης