Για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών Reviewed by Momizat on . Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών μας θυμίζει ότι σε συνθήκες κρίσης και μνημονιακής βαρβαρότητας, η ανθρώπινη δυστυχία όχι απλά εντείνεται, αλλά γίνεται πα Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών μας θυμίζει ότι σε συνθήκες κρίσης και μνημονιακής βαρβαρότητας, η ανθρώπινη δυστυχία όχι απλά εντείνεται, αλλά γίνεται πα Rating: 0

Για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών μας θυμίζει ότι σε συνθήκες κρίσης και μνημονιακής βαρβαρότητας, η ανθρώπινη δυστυχία όχι απλά εντείνεται, αλλά γίνεται παιχνίδι στα χέρια των εκμεταλλευτών της ανθρώπινης μιζέριας, που μένουν ανενόχλητοι και συνεχίζουν να πλουτίζουν μέσα από την πώληση ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να βαδίζουν στο μονοπάτι του θανάτου.
Βιώνουμε μια ραγδαία εξάπλωση του προβλήματος των ναρκωτικών ενώ ταυτόχρονα οι δομές πρόληψης, προστασίας και απεξάρτησης συρρικνώνονται και απορρυθμίζονται πλήρως, με την κύρια ευθύνη να βαραίνει τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ο οικονομικός στραγγαλισμός και η απουσία χρηματοδότησης, το κλείσιμο δεκάδων κέντρων ανά τη χώρα, η ποινικοποίηση του χρήστη και η αντιμετώπιση του ως εγκληματία, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές συνθήκες της φτώχειας, της ανασφάλειας, της κοινωνικής απομόνωσης και της γκετοποίησης γειτονιών στα μεγάλα αστικά κέντρα οδηγούν χιλιάδες νέους ανθρώπους στο περιθώριο.
Η αριστερά, αλλά και το νεολαιίστικο κίνημα, οφείλουν να πρωτοστατήσουν σε έναν διαρκή αγώνα που θα συμβάλει στη συγκρότηση ουσιαστικών μηχανισμών πρόληψης και κοινωνικής επανένταξης των εξαρτημένων ατόμων σπάζοντας των κοινωνικό συντηρητισμό και τις προκαταλήψεις που αναπαράγει η κυρίαρχη ιδεολογία.
Γι’ αυτό προτείνουμε μια εναλλακτική-αντιαπαγορευτική πολιτική για την αντιμετώπιση των ουσιών, που θα σέβεται το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, αξιοπρέπειας και υγείας των χρηστών, θα αποκόπτει το χρήστη από την εμπορία και τα ναρκωκυκλώματα, θα μειώνει τη βλάβη και θα ενεργοποιεί ένα ευρύ δημόσιο και κοινωνικό χώρο για την επιστημονική ενημέρωση, την πρόληψη, την πλουραλιστική θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη.
Πάνω απ’ όλα οφείλουμε να συγκρουστούμε, όμως, με τα σχέδια όλων εκείνων που στο όνομα του κέρδους και της συσσώρευσης πλούτου βάζουν στο στόχαστρο την ανθρώπινη ζωή και τη νέα γενιά.

ΝΕΟΙ/ΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή