Για το σπήλαιο της Θεόπετρας φταίει ο Χατζηπετρής ….. Reviewed by Momizat on . Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μνημείο που εξάπτει τη φαντασία όσων έχουν φτάσει έως εκεί. Στο σπήλαιο έχουν βρεθεί αποτυπώματα ανθρώπινων πελμάτων ηλικίας από 13 Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μνημείο που εξάπτει τη φαντασία όσων έχουν φτάσει έως εκεί. Στο σπήλαιο έχουν βρεθεί αποτυπώματα ανθρώπινων πελμάτων ηλικίας από 13 Rating: 0

Για το σπήλαιο της Θεόπετρας φταίει ο Χατζηπετρής …..

Για το σπήλαιο της Θεόπετρας φταίει  ο Χατζηπετρής …..

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μνημείο που εξάπτει τη φαντασία όσων έχουν φτάσει έως εκεί.

Στο σπήλαιο έχουν βρεθεί αποτυπώματα ανθρώπινων πελμάτων ηλικίας από 130.000 έως 140.000 ετών. Τα δεύτερα, λένε, στην Ευρώπη, μετά εκείνα της Terra Ammata της Γαλλίας, 380.000 ετών.

Και όμως παραμένει κλειστό εδώ και πολλούς μήνες αν και δεν υπάρχει καλύτερο δέλεαρ για τους ξένους επισκέπτες .

Θα πρέπει οι επισκέπτες , ερευνητές κλπ , να ενημερώσουν την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία , η υπηρεσία να βρει τον φύλακα των Μετεώρων , να κατέβει ο φύλακας να ανοίξει το Σπήλαιο , να φύγει ο φύλακας στη δουλειά, του και να επιστρέψει την ώρα που θα φύγουν οι επισκέπτες .

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια .

Ένα μνημείο το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς είναι κλειστό όπως επίσης κλειστό είναι και το  Μουσείο, Κέντρο Τεκμηρίωσης Εκπαίδευσης Σπηλαίου  . 

Είναι το μόνο αναδεδειγμένο προϊστορικό σπήλαιο της χώρας , δαπανήθηκαν εκατομμύρια .

Κι όμως παραμένει κλειστό .

Ελλείψει φυλάκων, είναι η απάντηση.

Οι εξαγγελίες της υπουργού πολιτισμού κ Κονιόρδου μάλλον ξεχάστηκαν σε κάποιο συρτάρι .

Αίσθημα περιφρόνησης.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή